Societat

La cuina dels germans Roca, en un llibre infantil

Els cèlebres cuiners hi rememoren anècdotes de quan eren petits, amb les que difonen receptes i coneixements científics

Els autors hi recalquen la conveniència de les dietes equilibrades

Els coneguts cuiners gironins s’estrenen en el mon editorial infantil amb el llibre Les delicioses aventures dels germans Roca, una publicació encarada al públic familiar que enllaça coneixements científics amb receptes gastronòmiques. El fil conductor dels relats és un conjunt d’anècdotes reals viscudes pels autors quan eren petits. Joan, Josep i Jordi Roca expliquen de manera amena, per exemple, fenòmens científics com ara la fermentació o la composició molecular a partir de receptes com una maionesa o uns canelons. També com és possible que l’aigua i l’oli s’uneixin en una mateixa salsa quan les substàncies es repel·leixen en ajuntar-les. O per què l’ou i la llet queden gelatinosos quan es fa el flam.

Fer salut

Un altre objectiu de la publicació és que els infants prenguin consciència de quins aliments cal menjar de manera més habitual per tenir una dieta equilibrada. Joan Roca indica que a través de les receptes de cuina tradicional es pot conèixer quins aliments hi ha a cada època de l’any o com es pot aprofitar el menjar per no llençar-ne tant. “Tan important és aprendre a cuinar com aprendre a menjar”, afirma el xef d’El Celler de Can Roca. Per això, a Les delicioses aventures dels germans Roca es proposen receptes tradicionals com els canelons, però també com fer conserva d’olives. El xef insisteix que la conserva de vegetals és una manera d’aconseguir que els productes durin més i així evitar llençar-los a les escombraries perquè es fan malbé. Això també implica “un benefici pel planeta”, ja que l’alimentació serà sostenible.

A banda de la cuina en família, Joan Roca demana als mestres i professors que utilitzin el llibre per acostar la cuina a les aules. El xef creu que “seria molt bonic que el laboratori de ciències per als alumnes de primària fos una cuina”. Per això aposta per crear aules de cuina, igual que hi ha les d’informàtica, les de música o les de plàstica.

LA FRASE

Tan important és aprendre a cuinar com aprendre a menjar
Joan Roca
COAUTOR DEL LLIBRE


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona