Salut

Israel autoritza l’ús d’emergència de la pastilla de Pfizer contra la Covid-19

Segons les dades de la farmacèutica, el Paxlovid és eficaç també contra la variant òmicron

El comprimit s’administra en els primers dies de la malaltia i redueix fins a un 89% els símptomes greus, l’hospitalització i la mort

Les autoritats d’Israel han autoritzat aquest diumenge l’ús d’emergència del medicament per tractar la Covid Paxlovid, de la farmacèutica nord-americana Pfizer, i ja ha encarregat desenes de milers de dosis per a començar a administrar-la als contagiats amb la malaltia al país.

S’espera que el primer carregament amb aquest medicament arribi a Israel el proper dimecres, segons ha informat el ministeri de Salut en un comunicat.

L’Administració de Medicaments i Aliments dels EUA (FDA, per les seves sigles en anglès) va aprovar dimecres passat l’ús de Paxlovid, el primer tractament d’ús domèstic en el món contra aquest coronavirus, que s’espera que també sigui eficaç contra la nova variant òmicron.

Aquest tractament inhibeix l’activitat de l’enzim proteasa, que és necessària en el procés de replicació del virus a l’organisme.

El fàrmac, que s’administra en forma de comprimit, està indicat per a pacients en estat de lleu a moderat en els primers tres dies des de l’aparició dels símptomes. El tractament complet inclou una pastilla cada dotze hores durant cinc dies.

En les fases 2 i 3 dels assajos clínics es va demostrar que Paxlovid té una eficàcia per reduir els símptomes greus, l’hospitalització i la mort en el 89% dels casos quan els pacients reben la medicació en les primeres fases de la infecció.

Segons les dades de Pfizer, l’eficàcia de la píndola no s’hauria de veure compromesa per l’aparició de noves variants, inclosa la variant òmicron.

El primer ministre israelià, Naftali Benet, va avançar al novembre que havia signat un acord amb Pfizer per a la ràpida adquisició del fàrmac quan aquest obtingués el llum verd de l’FDA. El govern confia que el Paxlovid sigui efectiu a contenir la cinquena onada de la pandèmia al país.

Israel va ser un dels primers Estats del món a signar fa un any un acord amb Pfizer per a l’adquisició de la seva vacuna contra la Covid-19 i es va esdevenir un pioner en la immunització de la majoria de la seva població.

Uns sis milions de persones han completat la pauta de la vacuna a Israel i més de quatre milions  han rebut una tercera dosi o de reforç, que es va començar a aplicar a l’estiu.

A més, és el primer país que ha anunciat aquesta setmana que iniciarà “immediatament” la campanya de la quarta dosi, encara que en aquests moments es troba paralitzada a l’espera que el ministeri de Salut l’autoritzi, després que l’aconsellés el comitè d’experts.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona