Societat

Salt dona 24 hores perquè l’empresa d’escombraries netegi els contenidors o portarà treballadors externs

L’alcalde anuncia que aquest migdia hi ha una nova taula de mediació i demana que es resolgui el conflicte

L’Ajuntament de Salt (Gironès) dona 24 hores de marge a l’empresa de recollida d’escombraries perquè comenci a netejar tots els contenidors i els carrers o activarà el dispositiu de treballadors extern. L’alcalde del municipi, Jordi Viñas, ha assegurat que tenen un segon informe de Salut Pública que els avala per contractar una empresa externa.

Viñas ha remarcat que en cap cas es vulnera el dret a vaga dels treballadors, sinó que es vol garantir la salubritat dels saltencs. El batlle també ha anunciat que aquest migdia hi havia una nova taula de mediació i ha demanat als treballadors i l’empresa que no s’aixequin fins que es resolgui el conflicte.

La vaga de recollida d’escombraries al municipi de Salt encara continua vigent i aquest divendres es compleixen 21 dies des de l’inici de la protesta. De moment, el conflicte encara s’ha de resoldre, però l’Ajuntament de Salt manté el pols amb la concessionària per complir amb els serveis mínims.

Aquest divendres al migdia, Viñas ha anunciat que dona 24 hores a FCC perquè engegui un dispositiu extraordinari de neteja per garantir la salubritat dels carrers del municipi. L’empresa fa uns dies ja va activar treballadors d’altres municipis perquè anessin a Salt a recollir les escombraries en compliment a un informe de Salut Pública.

L’alcalde, però, ha assegurat que aquest reforç en el servei “no era suficient” i la situació no ha millorat. Ara, el consistori ha rebut els resultats d’un segon informe on es constata que els carrers s’estan convertint en un risc i cal garantir la higiene en la zona on s’acumula la brossa.

Per aquest motiu, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, ha donat aquest ultimàtum a la concessionària per garantir la salubritat dels contenidors. Si abans d’aquest dissabte al migdia l’empresa no ha activat més dispositius, es contractarà una empresa externa per començar a netejar els carrers i recollir les deixalles acumulades.

L’Ajuntament de Salt ha anunciat aquesta mesura poc abans que comencés la quarta jornada de mediació entre empresa i treballadors. L’última d’elles va durar més de 12 hores i es va acabar sense cap acord. Ara, Jordi Viñas espera que “no s’aixequin fins que no arribin a un punt d’entesa”. L’alcalde creu que les dues parts han de plantejar “solucions realistes” i demana “responsabilitat social” perquè creu que el municipi no es mereix la situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona