Societat

Els amarradors tallen el trànsit en el segon dia de vaga indefinida

Els treballadors d’Amarres de Barcelona tenen previst presentar una denúncia pels serveis mínims

Els amarradors del port de Barcelona han tallat el trànsit a primera hora del matí pels carrers de l’interior del recinte portuari en el segon dia de vaga indefinida. Els treballadors han sortit a les vies principals que envolten la seu de l’empresa Cemesa, on també es van concentrar aquest dilluns al llarg de tota la jornada, i han llançat algunes bengales marines enmig de la via abans d’anar en marxa lenta cap a Capitania. Aquest dilluns a la tarda, es van viure alguns moments de tensió amb la Guàrdia Civil a les portes de l’empresa sense més conseqüències. D’altra banda, els representants sindicals tenen previst presentar una denúncia davant Inspecció de Treball pel que consideren uns serveis mínims “abusius”.

Els treballadors d’Amarres de Barcelona, que és l’empresa resultant de la fusió de es antigues competidores Mooring i Cemesa, van iniciar aquest dilluns una vaga indefinida per reclamar més efectius per a la plantilla -actualment són un centenar- i més seguretat, a més d’una unificació salarial dels membres de la plantilla que parteixen de condicions diferents en origen i que aquest sou s’actualitzi.

Durant el dia d’ahir, alguns vaixells van registrar retards d’entre una i dues hores en les seves operacions a port arran de la protesta dels treballadors, segons va admetre el president del Port de Barcelona, Damià Calvet, en la visita a les instal·lacions de la terminal BEST del Port juntament amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez. De fet, mig centenar de treballadors van rebre la ministra a la seu del Port, al World Trade Centre, amb crits i xiulets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia