Salut

Més flexibilitat en les visites i sortides dels usuaris de residències

Els residents en zona verda de residències vermelles podran sortir i rebre visites de contactes immunitzats

Noves mesures de seguretat a les residències i centres de dia de gent gran i de persones discapacitades. Els departaments de Salut i Drets Socials van informar ahir d’una major flexibilització en aquests centres, atenent les necessitats emocionals i d’acompanyament de la gent que hi viu i les seves famílies. Tot i tenir molt present la vulnerabilitat del col·lectiu, tal com van remarcar des de les dues àrees, a les residències vermelles es permetrà sortir a les persones que es troben en la zona verda, i també podran rebre visites de contactes estrets que estiguin immunitzats.

Els residents que són casos confirmats de covid-19 amb malaltia lleu o asimptomàtica estaran en zona vermella fins al desè dia sempre que no presentin símptomes en els tres dies previs. Aquestes persones poden rebre visites de la família amb cita prèvia, amb un màxim de dues persones per visita i en espais individualitzats. A més, es reforcen les mesures de protecció i els visitants hauran de portar mascareta FFP2. Pel que fa als professionals que siguin casos confirmats amb malaltia lleu o asimptomàtica, es podran reincorporar al lloc de treball després de set dies d’aïllament domiciliari, sempre que prèviament hagin estat asimptomàtics un mínim de 72 hores i tinguin un resultat TAR negatiu.

Els residents, si estan immunitzats –és a dir, si han rebut la dosi de reforç o han passat la malaltia els tres mesos previs–, no han de fer quarantena individual a l’habitació, encara que hauran d’estar en espais diferenciats juntament amb el seu grup de convivència i fer servir mascareta quirúrgica sempre que sigui possible. Se’ls faran PCR seriades i podran rebre visites, sempre que el resultat de la prova sigui negatiu. En canvi, els residents no vacunats, parcialment vacunats o sense dosi de reforç que siguin contacte estret d’un positiu hauran de fer quarantena individual a l’habitació.

Els cribratges periòdics es faran amb test d’antígens, en lloc de PCR, tant a les residències com als centres de dia integrats en centres residencials. Precisament, en els centres de dia integrats en residències, els usuaris que siguin casos confirmats de covid-19 amb malaltia lleu o asimptomàtica hauran de fer aïllament domiciliari fins al desè dia sempre que no presentin símptomes durant els tres dies previs. Als contactes dels usuaris, si estan correctament vacunats, se’ls faran PCR seriades i podran acudir al centre sempre que la prova els surti negativa i no tinguin símptomes.

Finalment, en els centres de dia no integrats a residències no es faran cribratges. Els usuaris que siguin positius han de fer deu dies d’aïllament domiciliari, mentre que les persones correctament vacunades no han de fer quarantena, però sí vigilar els símptomes durant catorze dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC