Infraestructures i serveis

Ple d’Olot tens per la cessió gratuïta de la Providència

La CUP i el PSC volen una cessió d’ús per no perdre patrimoni públic i ERC, concretar l’aportació de l’Ajuntament

L’alcalde recorda el cas similar del Cassés i lamenta la falta d’unanimitat

La cessió gratuïta per 35 anys de l’edifici de la Providència a la Fundació La Fageda –gestora de l’escola de noves oportunitats per a joves fora dels sistemes reglats d’educació– va tornar a ser ahir motiu de controvèrsia al ple, en què es van resoldre les al·legacions presentades a l’expedient pels grups de l’oposició. Tots van coincidir en la necessitat d’aquesta nova escola, però la CUP i el PSC van manifestar-se en contra de la cessió gratuïta de l’edifici. Jordi Gasulla (CUP) va apostar per una cessió d’ús si el servei respon a les necessitats socials per a les quals ha nascut. I Jaume Mir (PSC) va demanar lligar amb un conveni que aquesta cessió d’ús fixi un espai on l’Ajuntament pugui oferir serveis relacionats amb la finalitat de l’escola.

Tots dos partits, també ERC, van reclamar dues taules, una de coordinació tècnica, amb la participació de tots els agents amb recursos adreçats a aquest col·lectiu de joves, i una de política per fer un seguiment del conveni. Gasulla va concretar que la primera hauria de ser una taula mixta amb representants de la nova escola i tècnics dels serveis socioeducatius públics. I Josep Granados (ERC) va reclamar un major grau de vinculació i participació de l’Ajuntament a la nova escola. Ell mateix, per altra banda, va lamentar que no queda clara quina serà l’aportació econòmica de l’Ajuntament i va demanar un estudi de viabilitat. Segons ell, no es pot deixar aquest aspecte a la voluntat d’atendre les peticions concretes del nou servei en funció de la disponibilitat econòmica de l’ens. ERC i el PSC es van abstenir i la CUP va votar en contra de la resolució d’al·legacions.

L’alcalde, Pep Berga (Junts), va recordar la donació també a La Fageda del mas del Cassés, quan el PSC era al govern d’Olot, per habilitar-hi un habitatge per a persones adultes amb disminució psíquica i sense familiars, i va lamentar no tenir ara la unanimitat que hi va haver aleshores.

LA FRASE

Sap greu no tenir el suport de tothom a un servei que respon a necessitats concretes de les persones
Pep Berga
Alcalde d’Olot

L’aval de la Fundació La Fageda

“Ni jo ni vostès serem regidors d’aquí a 35 anys, però creiem que la trajectòria de La Fageda és un aval perquè després d’aquest període no es perdi l’objectiu per al qual fem la cessió”, va afirmar amb contundència la regidora d’Educació, Mariona Camps. Segons ella, la cessió d’ús que proposen la CUP i el PSC no permet a La Fageda buscar finançament per adequar l’edifici i implantar el servei. Sobre les taules, la regidora va recordar que a Olot fa temps que existeixen les taules de coordinació de tots els agents socioeducatius i que, precisament, d’aquestes taules va sorgir la necessitat d’una escola de segones oportunitats. I hi va afegir que la coordinació entre tots els recursos destinats a aquest col·lectiu de joves ja existeix. A més, va argumentar que una taula política no té sentit, si es té en compte que el tema ha estat i serà tractat a tots els òrgans col·legiats de la corporació. En total, s’han presentat 17 al·legacions, en bona part estimades per ser tècniques i necessitats ja detectades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona