Educació

El 60% de personal educatiu està molt estressat pel treball en la sisena onada

És el resultat d’una enquesta de CCOO

El 60% del personal educatiu afirma que està patint “molt estrès” per les condicions de treball per contenir el virus a les escoles, segons una enquesta del sindicat CCOO que han contestat 700 afiliats de tots els sectors de l’educació i de totes les comarques catalanes.

Les dades, que CCOO ha fet públiques aquest divendres, detallen que el 32,3% dels enquestat pateix “molt estrès perquè estem treballant en una situació de molta tensió”, el 18,5% afirma passar “molt estrès a causa de la falta de mesures de seguretat” i l’11,5% diu que passa “molt estrès perquè no se substitueix el personal de baixa”.

Per contra, el 45,9% creu que les condicions de treball són “difícils” però que “es poden aguantar”.

El 73% del personal educatiu ha contestat que no disposa de prous mascaretes FFP2 als centres, el 23% diu que al seu centre no arriben mascaretes de cap tipus, mentre que el 27% de les persones que han contestat afirmen que disposen de prous mascaretes FFP2 als centres.

Així mateix, el 65% dels treballadors afirma que als seus centres no s’han cobert totes les baixes (segons el 26% no s’han cobert la majoria de baixes i pel 39% no se n’han cobert algunes).

Sobre la ventilació d’espais, el 90% de respostes indiquen que és natural i únicament el 7,5% afirma comptar amb ventilació mecànica.

Per això, 3 de cada 4 respostes afirmen que la gent passa fred als centres educatius i un terç assegura que passa fred molt sovint.

CCOO considera que les dades “són francament preocupants” i que la situació en molts centres “és greu per la falta de mesures de seguretat adequades i per l’estrès que generen les condicions derivades de la pandèmia”, per la qual cosa han afirmat que “és urgent que es posin les mesures de prevenció i els recursos necessaris per pal·liar aquesta situació”.

En la sisena onada, s’està “arribant al límit de la paciència dels treballadors i treballadores”, ha afirmat CCOO, ja que “es viu una situació de màxima tensió” als centres educatius per la quantitat d’alumnat i personal contagiat, amb uns protocols de quarantenes que “no semblen evitar els contagis” i unes mesures de seguretat “insuficients”.

Per tot això, CCOO ha convocat una protesta per dilluns vinent enfront de la Conselleria d’Educació, a la qual ha demanat novament que negociï amb la part social les condicions de treball.

Les mesures que CCOO demana són mascaretes FFP2 suficients per a tot el personal dels centres educatius, instal·lació de sistemes de ventilació mecànica per evitar contagis sense haver de passar fred, disminució de les ràtios a tots els nivells educatius, més personal educatiu, de suport, PAS i per gestionar els casos Covid i jornada completa per a totes les persones que duen a terme substitucions parcials



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona