Societat

Aragonès: “El català no es toca i l’escola catalana, tampoc”

La sentència ferma del TSJC ha generat reaccions de partits i entitats

Òmnium i l’ANC criden a la desobediència per mantenir el model d’escola

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha estat ferm en la defensa del català i l’escola catalana. Amb una piulada a Twitter, el president ha assegurat que “el català no es toca i l’escola catalana, tampoc. Prou d’atacs a la llengua, a l’ensenyament i al país sencer”. “No permetrem que es posi en risc la cohesió social. Estem treballant en el desplegament normatiu per refermar el model d’escola catalana. Prou de polititzar l’educació”, ha afegit.

Les reaccions a la sentència ferma del TSJC que obliga a imposar el 25% de català a totes les escoles no s’han fet esperar.

Òmnium Cultural i el seu president, Jordi Cuixart, han fet una crida a “defensar el model d’escola catalana” i han reclamat que s’ignori la sentència. “Cal que es protegeixi el professorat, l’alumnat i es garanteixi la cohesió social”, ha assegurat l’entitat. Cuixart s’ha expressat en aquest sentit: “No es pot acatar una sentència que ataca l’escola, la llengua i la convivència. Protegim els mestres i blindem un consens bàsic, exemple de cohesió i orgull de país”.

Des de l’Assemblea Nacional Catalana també han fet una crida a desobeir: “L’atac a la immersió és inadmissible. La desobediència, un deure. El govern no pot acatar. Tindrà tot un poble al costat”.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha rebutjat la imposició judicial sobre el català: “Prou d’imposar al poble de Catalunya com ha de parlar, com ha d’educar i com ha de ser. És la nostra escola, és la nostra llengua i és el nostre país. No ens cansarem de defensar allò que des de fa segles alguns han volgut fer desaparèixer i mai no han aconseguit”.

Ustec demana “no acatar” i una cimera per “acordar estratègia”

La portaveu nacional del sindicat USTEC-STEs (IAC), Iolanda Segura, ha demanat “no acatar” la sentència del 25% del castellà a les escoles, que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat ferma, amb un termini de dos mesos per executar-la. En declaracions a l’ACN, Segura insta el Govern a convocar una cimera d’urgència per “acordar una estratègia i fer força unitària” davant una sentència que, adverteix, respon “a criteris ideològics i no pedagògics”. També demana al Departament d’Educació i a la Generalitat que “es responsabilitzi de les decisions que es prenguin” i “defensi el professorat, personal de centres i tota la comunitat educativa perquè no quedi desemparada si no es compleix la resolució judicial”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona