Societat

Aragonès: “El català no es toca i l’escola catalana, tampoc”

La sentència ferma del TSJC ha generat reaccions de partits i entitats

Òmnium i l’ANC criden a la desobediència per mantenir el model d’escola

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha estat ferm en la defensa del català i l’escola catalana. Amb una piulada a Twitter, el president ha assegurat que “el català no es toca i l’escola catalana, tampoc. Prou d’atacs a la llengua, a l’ensenyament i al país sencer”. “No permetrem que es posi en risc la cohesió social. Estem treballant en el desplegament normatiu per refermar el model d’escola catalana. Prou de polititzar l’educació”, ha afegit.

Les reaccions a la sentència ferma del TSJC que obliga a imposar el 25% de català a totes les escoles no s’han fet esperar.

Òmnium Cultural i el seu president, Jordi Cuixart, han fet una crida a “defensar el model d’escola catalana” i han reclamat que s’ignori la sentència. “Cal que es protegeixi el professorat, l’alumnat i es garanteixi la cohesió social”, ha assegurat l’entitat. Cuixart s’ha expressat en aquest sentit: “No es pot acatar una sentència que ataca l’escola, la llengua i la convivència. Protegim els mestres i blindem un consens bàsic, exemple de cohesió i orgull de país”.

Des de l’Assemblea Nacional Catalana també han fet una crida a desobeir: “L’atac a la immersió és inadmissible. La desobediència, un deure. El govern no pot acatar. Tindrà tot un poble al costat”.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha rebutjat la imposició judicial sobre el català: “Prou d’imposar al poble de Catalunya com ha de parlar, com ha d’educar i com ha de ser. És la nostra escola, és la nostra llengua i és el nostre país. No ens cansarem de defensar allò que des de fa segles alguns han volgut fer desaparèixer i mai no han aconseguit”.

Ustec demana “no acatar” i una cimera per “acordar estratègia”

La portaveu nacional del sindicat USTEC-STEs (IAC), Iolanda Segura, ha demanat “no acatar” la sentència del 25% del castellà a les escoles, que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat ferma, amb un termini de dos mesos per executar-la. En declaracions a l’ACN, Segura insta el Govern a convocar una cimera d’urgència per “acordar una estratègia i fer força unitària” davant una sentència que, adverteix, respon “a criteris ideològics i no pedagògics”. També demana al Departament d’Educació i a la Generalitat que “es responsabilitzi de les decisions que es prenguin” i “defensi el professorat, personal de centres i tota la comunitat educativa perquè no quedi desemparada si no es compleix la resolució judicial”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona