Salut

Oncolliga manté aportacions als hospitals gironins

L’entitat respira després de l’Oncotrail 2021 i, a més de consolidar el futur, destina 151.500 euros a millores

Oncolliga va recuperar el pols gràcies a la darrera Oncotrail 2021, amb 348.788 euros que inicialment volien prioritzar per garantir el funcionament i el futur de l’entitat, que té en aquesta cursa una de les principals fonts anuals de donacions. Però a banda de preservar l’associació, i liquidar els sobrecostos afegits que les mesures contra la propagació del virus van afegir al saldo negatiu de no poder fer l’Oncotrail el 2020, encara han pogut mantenir una aportació de 151.500 euros que, com fan habitualment, reparteixen entre els hospitals gironins.

La més destacada són els 60.000 euros que es destinen a l’hospital Josep Trueta de Girona, per adquirir una vintena de butaques articulades on els pacients oncològics es recuperen de les intervencions. Però també n’hi ha 50.000 d’un primer termini perquè l’hospital de Palamós adquireixi un programari en 3D per accelerar la detecció de càncers de mama, i 41.400 perquè l’hospital d’Olot ampliï fins a les 40 hores setmanals el servei de psicooncologia, que en horari reduït s’ha desbordat per l’alta demanda, però amb molt bona acceptació.

El responsable de la cursa, Lluís Comet, hi afegia, dins de la partida que afecta la fundació, l’adquisició de 50 nous llits articulats que presten als pacients que segueixen el tractament a casa, una despesa que estalvien a les famílies però amb un material amortitzat, que calia començar a renovar.

La cursa vol créixer

La prova per equips entre el litoral del Baix Empordà i l’interior de les Gavarres ja ha recaptat prop d’1,8 milions en els darrers vuit anys, però són uns diners que n’han restat dels mecanismes de recaptació de donatius, euro a euro, tradicionals. Per això hi perseveren, en una novena edició, els dies 1i 2 d’octubre, en què ampliaran inscripcions a 300 equips –d’entre sis i vuit persones, amb opció d’inscriure també el xofer–, amb un recorregut amb mínimes modificacions –no passarà per Fitor per la dificultat d’accés per a vehicles– i més sostenible –les cintes de marcatge seran biodegradables, com els gots, i no faran servir el guix en els camins–. Davant l’allau de participants, enguany obriran inscripcions dilluns (9 h) per a 100 dels equips participants en la darrera edició. I 175 més a partir de l’1 de febrer. L’excedent, 25 més, el sortejaran entre els que n’hagin quedat fora, amb possibilitat d’oferir fins a deu places més. Cada formació, amb la inscripció, a banda de les despeses d’entre 55 i 60 euros per participant, en funció de si estan federats o no, es compromet a aportar un mínim de 1.000 euros com a donació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia