Societat

Desmantellen una “cuina il·legal” a Olot

La Policía Nacional i la Policia Local registren un domicili on treballaven diverses persones en situació irregular

L’obrador mancava de permisos i no complia cap mesura higiènica ni sanitària

La Policía Nacional espanyola i la Policia Local d’Olot han desmantellat un “obrador clandestí”  en un domicili particular on treballaven persones en situació administrativa irregular i que mancava dels permisos necessaris, així com de qualsevol mesura higienicosanitària.

Segons ha informat aquest divendres la policia espanyola, després d’esbrinar l’existència de la “cuina il·legal” a Olot, on eren explotats laboralment treballadors en situació administrativa irregular, es va muntar un operatiu conjunt amb la Policia Local, per situar la cuina i els punts de venda on distribuïen els productes sense passar el preceptiu control sanitari.

Una vegada identificats tots els establiments on es distribuïen els productes alimentaris, des de la Unitat d’Estrangeria i Documentació de la Policia Nacional de Camprodon (Ripollès) es va coordinar el dispositiu amb Policia Local, Inspecció de Treball i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

En el marc de la lluita contra la Immigració Irregular i la Seguretat Alimentària, els agents van registrar el domicili on es treballava en l’elaboració de firni (postres típiques de la cuina pakistanesa) i van comprovar la falta de mesures higièniques, brutícia i aliments sense refrigerar i en mal estat de conservació, sense el preceptiu registre sanitari.

Com ni tan sols es podia determinar la seva procedència, es va procedir a aixecar Acta d’Infracció per part dels responsables de Salut de la Generalitat.

El dispositiu va donar com a resultat la inspecció de set establiments d’alimentació, dues detencions per infracció de la Llei d’Estrangeria, tres infraccions de la normativa de treball i tres actes aixecades per part del departament de Salut Pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia