Societat

Un tribunal britànic permet a Assange recórrer l’extradició als Estats Units

Dona al fundador de WikiLeaks un termini de 14 dies per presentar el recurs

Un tribunal britànic ha decidit aquest dilluns permetre al fundador de WikiLeaks, Juan Assange,que recorri davant el Tribunal Suprem la seva extradició als Estats Units per ser jutjat per 17 delictes d’espionatge i un delicte per la publicació d’informació classificada. El dictamen del Tribunal Superior dona un termini de 14 dies perquè Assange porti el seu cas al Suprem, que haurà de decidir si ho admet o no.

La decisió d’aquest dilluns arriba després que el Tribunal d’Apel·lació de Londres avalés al desembre l’extradició d’Assange als Estats Units en el recurs dels Estats Units contra la decisió del Tribunal Penal Central d’Anglaterra del gener de rebutjar-la tot al·legant problemes de salut mental. En la decisió del desembre que avalava l’entrega d’Assange als Estats Units, els magistrats van considerar que els Estats Units havien aportat suficients garanties que el fundador de WikiLeaks rebria un tracte adequat per cuidar la seva salut mental i, per tant, podia ser extradit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia