Urbanisme

Demanen obres urgents a la plaça U d’Octubre de Girona

L’AFA de l’escola Eiximenis denuncia “incompliment” de l’Ajuntament per resoldre-hi els perills arquitectònics

L’Ajuntament diu que es posaran baranes i que es prepara un projecte d’obra

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’escola Eiximenis de Girona qualifica d’incompliment municipal l’absència de resposta a la seva petició perquè es resolgui el perill dels elements arquitectònics de la plaça U d’Octubre, que “han provocat caigudes i lesions, sobretot a mainada del centre, perquè és l’espai natural de joc quan acaben les classes”. Per visualitzar aquesta reivindicació l’AFA ha penjat a la plaça una pancarta amb el lema “Aquesta plaça no és segura. Exigim l’eliminació immediata de tots els riscos arquitectònics”.

En un comunicat l’entitat recorda que fa temps que reclama millores a la plaça; en concret, es van detectar com a principals punts negres d’aquest espai públic els forats d’accés a l’aparcament subterrani, el mur on hi ha l’escultura de la nena i el forat que hi ha a la tribuna d’escales, que tampoc té cap barana. La reivindicació va pujar de to arran de l’accident que un alumne de l’escola va tenir el maig passat quan va caure per un dels accessos a l’aparcament subterrani de la plaça i va quedar ferit greument. Segons l’AFA Eiximenis, en una reunió amb representants de l’Ajuntament el novembre del 2021, el regidor d’Urbanisme s’hauria compromès a protegir les parts més perilloses en un o dos mesos. Passat aquest termini sense resultats, l’AFA exigeix ara “que comenci la intervenció de manera urgent ja que només falten cinc mesos per acabar el curs”. Des de l’Ajuntament Martí respon que s’està treballant “per solucionar la problemàtica”. “Arran de la reunió amb l’entitat, els serveis tècnics municipals, fins i tot consultant els arquitectes que van concebre la plaça, van confirmar que hi ha aspectes de la plaça que poden ser perillosos i es van acordar una sèrie d’actuacions per resoldre-ho: es posaran baranes als forats d’accés a l’aparcament, a la tribuna d’escales”, explica. “Són baranes que s’han de fer a mida, això ho ha alentit, però confiem que en qüestió de dues o tres setmanes d’ha de poder enllestir i s’han de poder col·locar”, diu Martí. A part, afegeix que en paral·lel s’ha de fer un projecte d’obra per actuar a la paret que separa la plaça i el carrer Séquia, i que per aquest aspecte la tramitació és més lenta.

Una plaça de 40 anys

Mentre aquestes millores no es facin realitat Martí també demana als usuaris de la plaça que siguin “prou responsables” per vigilar les activitats que s’hi fan. “No és el pati de l’escola, és un espai públic que hi ha al davant, una plaça que es va dissenyar fa 40 anys i possiblement hi ha aspectes que avui no complirien la normativa i que s’han de redefinir. Hi estem treballant, mentrestant tots hem de ser prou responsables per vigilar els nens quan juguen en aquest espai”, conclou el regidor d’Urbanisme.

LES FRASES

S’ha acordat amb l’AFA col·locar baranes i s’està preparant un projecte d’obra per als punts més crítics
Lluís Martí
Regidor d’urbanisme de l’Ajuntament de Girona
Exigim que comenci la intervenció de manera urgent ja que només falten cinc mesos per acabar el curs
Comunicat de l’AFA de l’Escola Eiximenis de Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona