Infraestructures i serveis

Tres anys tancada al trànsit

Territori analitza què s’ha de fer amb la carretera que fins fa tres anys unia l’eix transversal amb la rotonda de l’N-II i el peatge de l’AP-7

Ajuntaments veïns, partidaris que es torni a obrir l’accés

Riudellots voldria que es mantinguessin les dues vies d’accés

Havia d’estar tres mesos tallada i han passat gairebé tres anys. La carretera C-25z –que unia la sortida 234 de l’eix transversal (C-25) i la rotonda de l’N-II i el peatge de l’AP-7– s’havia de tallar per unes obres de millora durant tres mesos en un pont, però actualment encara continua tancada. La via alternativa habilitada ha acabat substituint aquesta primera i, a hores d’ara, el Departament de Territori analitza què s’ha de fer amb la C-25z ja que considera que la seva funció ja està perfectament coberta per l’enllaç que s’utilitza ara i que va a petar directament a l’A-2. Segons Territori, aquest enllaç que s’utilitza ara no suposa un increment de temps de recorregut i, per tant, cal analitzar quina és la millor solució tècnica per a la via que ha quedat en desús. A més, insisteix que el pont no té cap patologia que requereixi enderrocar-lo.

Els veïns volen la via

En espera que la Generalitat decideixi què es fa amb aquesta carretera, els ajuntaments veïns ja ho tenen clar. “Crec que és essencial reobrir aquest enllaç AP-7 - C-25 perquè obliga els camions a anar a l’N-II per agafar l’eix i molts prefereixen travessar Vilobí per agafar un enllaç posterior”, afirma l’alcaldessa de Vilobí d’Onyar, Cristina Mundet. L’alcaldessa, a més, assenyala: “L’enllaç de dues vies tan importants com aquestes treu trànsit de l’N-II i de la GI-5343 i GI-5341 en aquest tram. Com a usuaris de l’AP-7 i de l’eix, és una comoditat que hem perdut.” Per aquest motiu, Mundet ja ha anunciat que com a municipi exigiran que el procediment de reobertura es faci “amb les màximes garanties per a les persones usuàries i per a les propietats sobre les quals transcorre aquest tram de l’eix transversal”.

L’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, també considera que aquesta via ara tancada s’hauria de mantenir juntament amb l’actual però millorant-hi la senyalització. Concretament, Roura considera que la carretera que va ser tancada hauria de tenir un ús més veïnal i per a aquells vehicles que haguessin d’accedir a l’aeroport o al polígon de Riudellots, mentre que els que es volguessin incorporar a l’A-2 continuessin utilitzant la via que es fa servir ara. “El trànsit voluminós ja va bé que vagi cap a l’A-2 i aquesta desviació ja és bona i encertada; ara bé, estaria bé que els pobles de la zona –Riudellots, Fornells, Campllong...– poguéssim tenir un accés directe a la C-25”, afirma l’alcaldessa, que reconeix també que per anar a l’aeroport o al polígon de Riudellots ara “s’ha de fer molta volta”. Així mateix, assenyala que fer-los fer un recorregut més llarg també repercuteix en la contaminació. Roura, fins i tot, pensa en l’indret concret on es podria situar la senyalització per canalitzar vehicles cap a una o altra sortida.

Reparar un pont

El març del 2019 es va tancar, en principi per tres mesos, aquest tram que connecta l’eix i la rotonda de l’A-2 i l’AP-7 i que fins llavors havia estat la via d’entrada o sortida de la C-25. L’actuació que va dur a terme la Generalitat de Catalunya havia de servir per reparar un voladís trencat en el pont que hi ha sobre l’autopista AP-7 i millorar la contenció, juntes i aglomerat de la carretera, entre altres coses. Amb motiu de les obres es va apostar per aquesta via alternativa actual que va a parar directament a l’A-2, però uns quilòmetres més al sud.

LES FRASES

Crec que és essencial reobrir aquest enllaç AP-7 - C-25
Cristina Mundet
alcaldessa de vilobí d’onyar

LA DATA

Estaria bé que els pobles de la zona poguéssim tenir un accés directe a la C-25
Montserrat Roura
alcaldessa de riudellots

LA XIFRA

8.03.2019
Dia
que van començar les obres de millora de la carretera C-25z, que havien de durar tres mesos.
3
anys
pràcticament fa que està tancada aquesta carretera que unia l’eix transversal i l’N-II i l’AP-7.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona