Societat

Satisfacció i sensació de normalitat en la restauració per la fi del passaport covid

“Ja no haurem de fer de policies ni perseguir els clients per demanar-los el DNI”, diuen en bars i restaurants

El sector té la sensació que no ha servit de res

Satisfacció i sensació de retorn a la normalitat ahir als bars i restaurants del país, que, després de setmanes, van poder deixar de demanar el passaport covid als seus clients. Ahir també va entrar en vigor la fi de la limitació de l’aforament en interiors del 50% i les taules van poder estar ocupades per més de deu persones.

“Per nosaltres és molt positiu que s’hagin acabat aquestes restriccions, no tant per poder omplir les taules amb més de deu persones, que també, sinó pel missatge que es dona: que anem a millor”, explica Sandra de Jong, copropietària del restaurant de sushi vegà Roots&Rolls del carrer Consell de Cent de Barcelona. “Que s’hagi eliminat l’obligació de demanar el passaport covid és un alleugeriment perquè els cambrers podran deixar de fer de policies, que no és la seva feina”, explica, i hi afegeix: “Ens fa molt feliços poder-nos dedicar exclusivament al que és pròpiament nostre i no haver d’estar perseguint la gent i fent controls.” La propietària del Roots&Rolls explica que el seu restaurant és molt gran i que la reducció del nombre de clients al 50% que s’havia de fer fins ara l’han pogut fer sense problemes, però assegura que la gran quantitat de contagis i les quarantenes ha estat el veritable problema i el que els està passant factura. “Hem tingut anul·lacions per culpa de la gran quantitat de contagis de l’òmicron i, per altra banda, hem tingut mitja plantilla de baixa, cosa que ens ha obligat a fer horaris maratonians a la resta i a una càrrega de treball brutal.”

Les mateixes sensacions les explica Carles Allué, del restaurant La Xarxa, del Grup Varela, que admet que la sensació és que “realment tot això del passaport covid no ha servit de gaire res”. Allué estava ahir content perquè “per fi” el cambrer que tenien dedicat a “fer de policia a la porta es podrà incorporar a la seva feina”, tot i que lamentava que el fet que encara es mantinguin les mesures de distància entre taula i taula d’un metre i mig “a la pràctica fa que el restaurant hagi de continuar al 50%”.

El xef de La Xarxa assegura que implantar el passaport covid no ha estat fàcil: “Hi ha clients de tot, però a molta gent no li agradava que un cambrer li demanés del DNI i hem hagut de fer molta mediació, cosa que no és la nostra feina.”

“ No és només una decisió bona sinó també l’esperada”, resumia ahir Roger Pallarols, director del Gremi de Restauradors de Barcelona, que assegurava: “Al final s’ha constatat el fracàs de l’estratègia del govern i de les restriccions i el fracàs d’aniquilar la campanya de Nadal abans de començar, perquè, malgrat haver-nos avançat i liderat les restriccions, s’ha comprovat que no ha servit de res, perquè també hem liderat els contagis.” Pallarols demana al govern que aixequi també “la distància entre les taules” i lamenta que s’hagi castigat un sector tan estratègic per a l’economia com la restauració.

L’oci nocturn presenta recurs contra el tancament

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració Musicals (Fecasarm) va presentar ahir davant el TSJC un recurs contenciós administratiu contra la resolució dictada dijous pel govern en què s’acorda prorrogar el tancament de gran part dels locals d’oci nocturn Catalunya i demanarà la suspensió urgentíssima de la mesura restrictiva de drets. La patronal sosté que no es pot justificar el tancament dels locals legals ni un dia més, ja que és del tot contraproduent, atès que l’Agència de Salut Pública ha reconegut que sense oferta legal es fomenten els botellots i les festes privades. D’altra banda, els organitzadors del MWC, que s’inaugurarà d’aquí a un mes al recinte Gran Via de Fira Barcelona, van dir ahir que confien en una “gran participació” en l’edició del 2022 del congrés i, es van declarar “satisfets” amb la recuperació de la presència d’expositors, amb les inscripcions fetes fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia