Salut

Concentració per reclamar metges al CAP de Sarrià

Critiquen que només hi ha cobertes tres de les sis places de metge de família i que durant dos dies només n’hi ha hagut un

Un centenar de veïns i professionals de l’ABS de Sarrià de Ter van concentrar-se ahir al migdia davant el centre sanitari per reclamar que es cobreixin totes les places de metge de família perquè la situació s’ha tornat insostenible a l’hora d’atendre els pacients. Segons van denunciar ahir, de sis places de metge de família cobertes que hi havia fins a finals de setembre, actualment només n’hi ha la meitat, però això s’ha agreujat aquesta setmana passada quan dos facultatius han estat de baixa per covid i hi ha hagut només un metge operatiu.

La concentració, convocada pel sindicat Intersindical-CSC, va reunir una trentena de professionals del centre i una setantena de veïns que van exhibir cartells de protesta. “Les malalties cròniques estan deixades de la mà de Déu perquè no hi ha seguiment”, deia el responsable del sindicat, Quim Valentí, que també és infermer al CAP i que explicava que el personal està “sobrepassat” per la feina.

La direcció d’Atenció Primària (DAP) de l’ICS a Girona explicava ahir que són conscients de la situació i que per pal·liar-ho s’han fet diverses gestions, com ara intentar incorporar de manera immediata metges de família jubilats que ja havien treballat a Sarrià. Així mateix, pel que fa a les tres places que van quedar vacants, Salut afirma que una va quedar coberta parcialment de manera immediata, que durant aquest gener s’ha incorporat una altra metgessa i que només queda pendent de cobrir una plaça i mitja. També s’estan fent gestions per cobrir les places de manera més estable, que “en el pitjor dels escenaris seria una realitat al mes de maig quan acaben l’especialització els MIR”. Pel que fa a la coincidència aquesta setmana de tres baixes laborals per malaltia, Salut afirmava que ahir se n’incorporaria una, la segona la setmana que ve, i la tercera, d’aquí a dues setmanes.

Els veïns, amb el personal sanitari

Els veïns de Sarrià de Ter que es van assabentar de la concentració van exhibir ahir cartells i van recollir signatures per donar suport a la demanda de més professionals. Molts d’ells tenien la seva experiència per explicar. “Fa tres anys vaig tenir un infart i m’estan controlant, però la meva metgessa va plegar i qui em va atendre després no sabia ni la medicina que m’havia de prendre”, deia una veïna, Carme Colomer, que tot seguit assenyalava que aquesta situació, amb els endarreriments, obliga a “tenir una assegurança o anar a la privada”. Una altra veïna explicava que feia quinze dies li havien fet una analítica per saber si tenia infecció d’orina i que encara esperava que li diguessin el resultat. “Per sort, no ho devia ser perquè ja em trobo bé, però si no...”, hi afegia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia