Societat

Preparatius pel retorn dels ranxos gironins

Vidreres, Verges i Capmany s’aboquen aquest cap de setmana als preparatius dels tradicionals ranxos de carnaval que tornaran a places i carrers dimarts, 1 de març, després d’edicions suspeses o reduïdes a formats telemàtics. A Vidreres avui, dissabte, al migdia es durà a terme la rua de carnaval del Casino, el pregó a càrrec de Sa Majestat el rei Carnestoltes i una cercavila infantil de disfresses que s’estrena aquest any. Demà, diumenge, es farà la tradicional recollida del ranxo a les cases. Dimarts es concentrarà el gruix de la programació, amb la fira d’artesania i a partir de les dues de la tarda, repartiment del ranxo.

A Verges, després de la Sopa virtual de l’any passat, amb una cuita simbòlica retransmesa per televisió i xarxes, i els veïns assajant la recepta a casa, enguany tornaran a fer la festa “amb total normalitat”. Una de les novetats d’aquest any és l’estrena el dilluns 28 de febrer, a la sala polivalent, de l’exposició de fotografies La Sopa. Instants a Verges. L’Ajuntament de Verges en col·laboració amb l’Associació La Sopa de Verges presenta aquesta exposició, amb les fotografies que el reconegut fotògraf Joaquim Fort de Ribot (1924-2005), vinculat a Verges, va fer els anys 1967 i 1976 d’aquest esdeveniment tan popular i arrelat a la població.

A Capmany també s’inicien demà els actes i el dia 1 el repartiment del ranxo serà a les set de la tarda. A Albons, finalment, tot i que sense recapte previ, recuperen igualment l’arrossada dimarts al migdia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia