Societat

Ajut perquè torni a Figueres un jove que està atrapat a Ucraïna

El noi, un estudiant de 23 anys i nacionalitat ucraïnesa, va viatjar-hi per veure el seu pare, que està malalt

La família d’un jove de 23 anys, de nacionalitat ucraïnesa però resident a Figueres des de fa set anys, demana ajuda per aconseguir evacuar-lo d’Ucraïna, segons ha fet públic l’ACN, que recull una crida que ha fet per les xarxes al regidor figuerenc a l’oposició, Carles Arbolí.

L’Andrii estudia un grau superior d’automoció a l’institut Monturiol i va viatjar a mitjan febrer al país per acomiadar-se del seu pare, greument malalt, però l’esclat de la guerra l’ha deixat atrapat. La seva mare, Hanna, diu que com que té passaport ucraïnès tem que el reclamin per integrar-se al servei militar si la situació va a pitjor i vol aconseguir que el jove pugui arribar a la frontera amb Polònia o Moldàvia. “No vull que el meu fill agafi una arma”, diu la mare. L’Andrii va arribar al país el 17 de febrer i a hores d’ara és en una ciutat al centre del país.Ella és ucraïnesa, tot i que fa 20 anys que viu a Figueres, i explica que té molts amics que viuen al país. “Estan bombardejant a la gent, nens....Vull que la gent sàpiga que la gent d’Ucraïna està més unida que mai”, afegeix.

La seva mare demana que no es concreti la seva ubicació per garantir la seguretat del seu fill, però assegura que, de moment, el noi és a casa amb el seu pare i que estan bé. “La Generalitat ha contactat amb ell per correu electrònic i l’alcaldessa de Figueres també ha contactat amb mi i m’ha dit que intentaran ajudar-nos”, assegura la Hanna.

Suport a Ucraïna

Paral·lelament, les comarques gironines es comencen a mobilitzar per ajudar la població civil. A banda de les concentracions de suport que s’han portat a terme a Palamós o Sant Feliu, altres poblacions han iniciat campanyes de recollida de material; aquest és el cas de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, que organitza una campanya de recollida de roba d’hivern.

D’altra banda a Caldes –com a Cornellà del Terri o Anglès– també comencen una campanya i recullen –els matins i fins dijous– productes de primera necessitat, a Cal Ferrer de la Plaça. Per la seva part, la Coordinadora d’ONG de Girona desaconsella les recollides solidàries i aposta per fer donacions a entitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT