Urbanisme

Prop de 60 milions per al bo de lloguer jove

El Consell de Ministres va aprovar ahir la proposta per destinar a Catalunya 58 milions d’euros per al bo de lloguer jove i 209,2 milions d’euros al pla estatal per a l’accés a l’habitatge 2022-2025. Es tracta de la proposta de distribució territorial, de 1.843 milions d’euros per a totes les comunitats, feta el 2 de febrer passat en la Conferència Sectorial d’Habitatge i Sòl.

D’aquests milions, 400 corresponen a les ajudes financeres de l’Estat per al bo de lloguer jove i 1.443 són per al pla estatal d’habitatge 2022-2025. Està previst que en la reunió sectorial del 9 de març ja es pugui aprovar definitivament el repartiment dels fons.

Recurs contra la llei

D’altra banda, ahir JxCat va presentar una esmena a la totalitat contra la llei d’habitatge del govern espanyol per entendre que representa una “absorció competencial total, forçada i artificial”.

Segons Junts, el text de l’executiu espanyol implica un “desmantellament, per la via de l’articulació transversal i multidisciplinària, de les regulacions legítimament impulsades, aplicades i vigents a Catalunya”.

Junts denuncia que la norma converteix les autonomies en “simples entitats col·laboradores en la gestió administrativa” perquè els deixa “un nul marge de capacitat de decisió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia