Societat

La Maternitat estrena un mural creat per la dibuixant Pilarín Bayés sobre els orígens de la institució

La peça forma part del Fons Historicoartístic de la Diputació de Barcelona

El recinte de La Maternitat, propietat de la Diputació al barri de les Corts de Barcelona, estrena un mural creat per la dibuixant Pilarín Bayés sobre els orígens de la institució i que forma part del Fons Historicoartístic de la Diputació de Barcelona.

La peça s’ha instal·lat en un dels murs exteriors del Pavelló Cambó del recinte i explica amb l’estil característic de l’autora la història de l’antiga Casa de Maternitat i Expòsits de Barcelona, creada a final del segle XIX per a l’acolliment d’infants abandonats i mares solteres.

L’obra és un plafó porcellànic de sis metres d’ample per dos dalt que parteix d’un dibuix sobre paper de Pilarín Bayés amb cinc escenes que reprodueixen les tasques que es duien a terme en diferents pavellons del recinte relacionades amb la cura i l’educació dels infants i les dones que acollia.

L’acte d’inauguració del mural s’ha celebrat aquest dimecres amb la participació de la seva creadora, Pilarín Bayés, que ha estat acompanyada pel diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares i la vicepresidenta segona de la corporació, Carmela Fortuny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia