Societat

Els jutges de Barcelona aproven la reactivació del segon jutjat de guàrdia de delictes lleus durant almenys sis mesos

Actualment els judicis immediats se celebren al cap de cinc mesos

La junta de jutges d’instrucció de la ciutat de Barcelona ha aprovat aquest dimecres al matí proposar la reactivació del segon jutjat de guàrdia de delictes lleus. Després que el Departament de Justícia ho demanés al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), es va traslladar la petició als magistrats afectats, els 33 jutges d’instrucció de la capital catalana, que s’han reunit en assemblea amb la jutgessa degana de la ciutat, Cristina Ferrando.

Han aprovat proposar la reactivació per un període inicial de sis mesos, prorrogables segons evolucioni la delinqüència. Actualment els detinguts al març es preveu que siguin jutjats a l’agost, tot i que l’estipulat és que fossin jutjats en 15 dies.

El segon jutjat de guàrdia de judicis immediats per delictes lleus es va activar el gener del 2019 a causa de l’increment de delinqüència, cosa que provocava retards de fins a nou mesos en la celebració dels judicis. No obstant, la pandèmia va fer rebaixar tant els índex delictius que es va proposar tancar la segona guàrdia el setembre passat. No obstant, la reobertura de l’activitat social ha fet repuntar els delictes i això ha provocat de nou retards a l’únic jutjat de guàrdia. Ara serà el TSJC qui proposi la reobertura al Consell General del Poder Judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia