Educació

Guàrdies civils animen els funcionaris de l’Estat a Catalunya a demanar una indemnització al govern per incomplir el 25%

Entitats en defensa del castellà organitzen 28 associacions de famílies alternatives per reclamar l’execució de la sentència

Si els fan cas, la imposaran a uns 35.000 alumnes d’entrada

L’associació de guàrdies civils JUCIL ha animat avui la resta de funcionaris de l’Estat a Catalunya a reclamar al govern una indemnització de 450 euros al trimestre mentre no es compleixi a totes les escoles de Catalunya la sentència del Tribunal Superior de Justícia que obliga a fer el 25% de les classes en castellà. “Convidem policies, guàrdies civils i qualsevol funcionari de l’Estat que hagi vist els seus drets lesionats per l’incompliment del 25% que reclamin judicialment”, ha manifestat Cívico, davant de la porta de la sala contenciosa-administrativa del TSJC. “Ens veiem discriminats com a pares a Catalunya”, ha dit.

JUCIL va demanar el passat 28 de març a la sala contenciosa-administrativa del TSJC que s’executi la sentència, al·legant que els seus fills hi tenen dret. En aquella demanda d’execució va incloure una petició d’indemnització, emparant-se en les previstes a la llei pels casos en què una administració pública deixa de complir una sentència ferma. La portaveu ha criticat la posició de la Generalitat, i ha precisat que els fills de guàrdies civils no tenen problema a aprendre català, però que no volen que se’ls imposi i que, tot i que voldrien un 50% de l’educació en castellà, de moment es conformen “amb el compliment de les sentències”, és a dir, amb el 25%.

Cívico ha anat al TSJC amb Ángel Escolano, advocat i president de la plataforma Convivencia Cívica Catalana, que dirigeix l’estratègia jurídica dels que reclamen el 25%: pares, entitats com JUCIL, i associacions de famílies. Tots dos han demanat complir amb una formalitat del procés d’execució de la sentència. El passat dia 28 JUCIL va presentar l’escrit d’acusació i ara han acudit a ratificar l’escrit.

Escolano ha explicat que la seva estratègia per fer complir la sentència passa, a més d’ajudar organitzacions com JUCIL a presentar les seves demandes d’execució, per organitzar als centres educatius associacions de familiars alternatives a les oficials formades per pares que vulguin demanar el compliment del 25%. CCC ha organitzat ja 28 associacions de famílies alternatives a les oficials perquè cadascuna reclami l’execució de la sentència per al seu centre, i en volen constituir més. “Si els tribunals accepten les demandes que posaran aquestes 28 associacions, calculem que l’aplicació del 25% del castellà a les aules afectarà 35.000 alumnes a tot Catalunya”, ha afegit Escolano.

Ara per ara, però, només hi ha una d’aquestes associacions que ja estigui legalment constituïda i que, per tant, es trobi en posició de demanar als tribunals el compliment de la sentència. És tracta d’una associació a Sant Fost de Campsentelles (Vallès Oriental), que presentarà el seu escrit d’execució el dimarts que ve.

De fet, Escolano ha explicat que l’objectiu a llarg termini és que aquestes associacions familiars formin una federació que suposi més del 5% de les associacions de Catalunya i així, segons ell, puguin demanar l’aplicació de la sentència a tots els centres de Catalunya emparant-se en la llei d’associacions de pares d’alumnes. Escolano no s’ha atrevit a donar una previsió sobre el termini en què podrien resoldre aquestes sol·licituds d’execució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona