Societat

L’Aplec del Cargol retorna després de la pandèmia

La 41ena edició recupera la normalitat després de dos anys

Els responsables encaren “amb moltes ganes” la celebració

Lleida encara amb “moltes ganes” el 41è Aplec del Cargol, que tindrà lloc entre els dies 20 i 22 de maig. La d’enguany serà l’edició de la represa i del retorn a a la normalitat d’aquesta multitudinària festa després de dos anys sense celebrar-se per la pandèmia. Hi participaran 106 colles, que apleguen unes 13.500 membres en total, i s’espera que passin per l’Aplec uns 200.000 visitants. Durant els tres dies, es preveu que s’hi consumeixin unes 12,5 tones de caragols. Els visitants també podran gaudir de tastos i menús. Però al marge la gastronomia, la festa també manté la seva vessant lúdica, cultural i solidària. Així, s’han previst un centenar d’activitats per a tots els gustos i edats. Enguany, estrenarà un espai dedicat al talent lleidatà.

Després de dos anys sense poder-se celebrar, l’Aplec del Cargol “engega de nou la maquinària” per a la seva 41a edició. “La festa té una salut de ferro i Lleida i les colles estan esperant l’Aplec amb unes ganes que fins i tot ens han sorprès”, ha afirmat el president de la Federació de Colles de l’Aplec del Cargol, Ferran Perdrix.

Des de la Fecoll han notat un increment dels membres que les integren tot i que “moltes han hagut de dir que no a més gent”, ha assenyalat Perdrix. En aquest sentit, ha indicat que les limitacions d’espai del recinte del Camps Elisis on se celebra no permeten que la festa pugui créixer, ara per ara, en participants. A la vegada, hi ha nou colles en llista d’espera per poder participar a l’Aplec. L’organització estima que passaran pel recinte entre divendres i diumenge unes 200.000 persones. En moment amb més afluència, dissabte a la nit, s’hi poden concentrar entre 50.000 i 60.000 persones.

Un centenar d’activitats

La 24a Setmana Cultural de l’Aplec donarà el tret de sortida a la festa el diumenge 15 de maig, amb l’espectacle de titelles Hamelín, de la companyia Xip Xap, en col·laboració amb la Fira de Titelles de Lleida. Dilluns 16 tindrà lloc el pregó de la 41a edició, a càrrec del periodista i empresari lleidatà, Tatxo Benet. Durant tota la setmana, s’han programat molts altres actes previs com ara teatre, havaneres i el monòleg de David Sas.

Però el plat fort arribarà a partir del divendres 20 de maig al vespre, amb Lo Caragolasso, un espectacle musicoteatral conduït pel Sr. Postu i amb l’assistència de Mari Pau Huguet, que servirà per inaugurar la 41a edició de l’Aplec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia