Societat

Ciuró demana a l’Estat que no suprimeixi els jutges de pau

La consellera afirma que es tracta d’un buidatge de l’autogovern

Defensa el model i recorda que és “molt propi de Catalunya”

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, avisa que el govern plantarà cara a la llei estatal que busca suprimir la figura dels jutges de pau. Ciuró insta la ministra que s’ho “repensi”. “Són una figura cabdal que no podem perdre, plantarem cara a aquesta reforma”, ha reiterat la titular de Justícia, en el marc d’una visita Montblanc, on s’ha reunit amb els jutges de pau de la zona. Ciuró vol que jutges i ajuntaments es pronunciïn, amb manifestos i mocions. Considera que cal defensar-se amb arguments. En aquest sentit, retreu que el desmantellament dels jutjats de pau suposarà “just el contrari” d’allò que, teòricament, vol aconseguir la nova llei estatal en matèria d’eficiència, agilitat i proximitat.

Davant de l’aprovació de la llei orgànica estatal d’eficiència organitzativa del Servei Públic de Justícia, el Departament ja ha encarregat un informe als serveis jurídics centrals per protegir els jutges de pau, presents a 898 dels 947 municipis catalans. “Hi ha preocupació, no podem prescindir de cap manera d’aquesta figura tan arrelada a Catalunya i que corre perill”, ha afegit Ciuró.

La consellera s’ha reunit amb els set membres de l’agrupació de Jutjats de Pau de Montblanc, en el marc d’una trobada de treball, si bé a la comarca n’hi ha més d’una vintena. “Necessitem fer aquestes trobades, hi ha preocupació i explicar com podem fer front a aquest nou embat i que la ministra es replantegi aquesta reordenació”, ha manifestat la consellera.

“És una figura molt pròpia de Catalunya i per al país suposaria una pèrdua molt important; l’alternativa, que és una oficina municipal de justícia –en seus judicials–, no tindrà ni la mateixa proximitat ni possiblement no vindrà amb els recursos per implementar-la, que ens suposarà un cost afegit”, ha retret Ciuró.

La consellera, a més, considera que la llei, que ara s’obre a esmenes parcials, representa un “buidatge” de l’autogovern i que “el lamina, per la porta del darrere”. Prèviament, Ciuró ha estat a Tarragona on s’ha reunit amb les autoritats judicials. En relació a la futura ciutat judicial, la consellera ha garantit que el projecte va a bon ritme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia