Societat

Diada d’estrenes

Els Castellers de Vilafranca completen el 4de8 amb agulla, la tde8 amb folre, el 5de8, el 7de7 i el pd7 amb folre en un cap de setmana que també veu l’estrena del 2de 8 de la Colla Vella

Vilafranca del Penedès va viure diumenge la primera diada castellera a casa sense restriccions després de dos anys de pandèmia. Era la tradicional jornada de Fires de Maig i hi actuaven els Castellers de Vilafranca i els Xicots, ja que la Jove de Vilafranca va renunciar a actuar-hi perquè considera que encara no ha pogut recuperar el nivell que es mereix la plaça de la Vila.

Els Castellers de Vilafranca van aparcar el castell de 9, que normalment feien per primer cop per les Fires de Maig, però que encara no veuen clar, i van començar amb el 4de8 amb agulla, el segon de la temporada, que havien estrenat la setmana anterior a Sants.

En segona ronda van atacar la primera de les estrenes de la temporada: la tde8 folrada, que, després d’un primer peu desmuntat per una diferència d’alçades, va pujar rapideta però patint en la descarregada, sobretot al folre. Els Verds van lluitar de valent, doncs, el seu primer folre de l’any.

En tercera ronda, lluny de rebaixar objectius, els de Vilafranca van mostrar que sempre van a totes i van optar pel 5de8, el primer vist pel món casteller aquesta temporada i un repte majúscul sobretot pel volum de gent, amb moltes cares noves. Però el van tirar amunt a la primera i el van descarregar de manera solvent, tot i que amb patiment als terços. Els de la camisa verda van decidir fer una quarta ronda, en la qual van descarregar el 7de7. I, en ronda de pilars, van voler fer un pas més i van completar un gran pilar de 7 amb folre, també el primer que es veu aquest any i que va posar la cirereta a una actuació impecable.

Per la seva banda, els Xicots de Vilafranca volien estrenar el 5de7, però finalment el van descartar per una baixa d’última hora a la canalla. En primera ronda els Xicots van completar el tercer 3de7 de la temporada i, seguidament, el 4de7, també el tercer d’aquest any. Per acabar la diada, els Xicots van estrenar el 4de7 amb agulla, que va patir però que van completar per primer cop aquesta temporada.

Una altra actuació destacada, i amb estrenes, va ser la de dissabte a la tarda a Valls en la jornada en honor a Sant Isidre, patró dels pagesos i, també, de la Colla Vella, amfitriona de la diada, on també van ser els Castellers de Lleida i els Xiquets de Tarragona. Hi havien d’assistir els Xiquets de Reus, però finalment van rebutjar ser-hi per la mort sobtada d’un jove membre de la colla.

La Colla Vella va estrenar a casa un tranquil 2 de 8 folrat, que va acompanyar, en primera i tercera ronda, respectivament, del 4de8 i del 3de8 i van acomiadar la jornada amb dos pilars de 5. Els rosats, doncs, no van atacar ni el 9d7 ni el 5d8, que també estan treballant per portar-los a plaça aviat.

Les altres colles

Els Xiquets de Tarragona van optar per seguir rodant els castells de 7 a Valls i van completar el 4de7, el 3de7 i el 4de7 amb agulla, descartant, doncs, el 2de7 i, també, el primer castell de vuit de la temporada, el 3de8, que haurà d’esperar. Finalment, els Castellers de Lleida es van treure dissabte a la capital de l’Alt Camp l’espineta clavada del 4de7 amb agulla, que van deixar com a carregat la setmana passada a casa, i que dissabte a Valls van poder completar. A més, van acompanyar el castell amb agulla del 3de7 i del 4de7.

Altres actuacions

Diumenge, 15 de maig

Tarragona

Colla Jove Xiquets de Tarragona:

3/7, 5/7, 4/7a, v5

Nois de la Torre:

3/6a, 4/6a, 4/6, 2pd/4

El Milà

Colla Joves Xiquets de Valls:

4/7, 5/7, 2/7, 3/7, v5

Sant Cugat del Vallès

Bordegassos de Vilanova:

4/7, 3/7, 4/6a

Castellers de Sant Cugat:

2/7, 4/8, id 7/7, 7/7

Moixiganguers d’Igualada:

Id4/8, 4/8, 7/7, 2/7



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES