Administracions

Els interins critiquen el concurs de mèrits del govern

La PIC denuncia que “discrimina obertament” els treballadors més antics i de més edat

Més d’un terç del personal de la Generalitat té contracte temporal

La Plataforma d’Interins de Catalunya (PIC) critica els barems de l’oferta de 46.828 places per estabilitzar el personal de la Generalitat pactada amb els sindicats perquè “és del tot insuficient” i a més fa servir un barem que “viola la llei 20/21”, aprovada a finals d’any al Congrés i que obliga a rebaixar la temporalitat a menys d’un 8% en dos anys. En un comunicat, l’associació que agrupa interins de diferents empreses del Govern assegura que el barem pactat entre el Govern i els sindicats “discrimina obertament el personal de més antiguitat i més edat”. Actualment, un 35% dels treballadors de l’administració de la Generalitat són temporals.

Tenint en compte que “l’oferta de places anunciades és del tot insuficient”, l’entitat avisa que “el barem serà determinant”. En aquest sentit, lamenten que només hi hagi 6 places per a treballadores socials, 61 per educadors i 436 de cos superior, que té un 75% d’interinitat. Segons la PIC, la fórmula escollida “és una mala còpia del barem de la Diputació de Sevilla”, on l’experiència rebia el 100% de la puntuació. En canvi, en aquest cas les 27.584 places que hauran de fer un concurs de mèrits no només es valora l’experiència, que queda limitada al 60% del barem.

Aquesta circumstància “porta a l’equívoc d’establir tres trams quan, de facto, només puntua el primer, pràcticament”. En aquest sentit, afegeixen que “únicament amb el tram anterior a 2016 es pot assolir la puntuació màxima”.

A més, asseguren que es va copiar “erròniament” un altre aspecte, i que a partir de 8 anys i mig tothom tindrà 60 punts, la qual cosa, matemàticament, “comporta l’eliminació del criteri d’experiència, perquè tothom en tindrà la mateixa”. D’altra banda, també critiquen que es proposi “donar més punts per treballar fora de l’administració convocant que per fer-ho a la mateixa administració però en cossos diferents”.

Segons la PIC, el barem acordat permet superar el concurs amb una antiguitat de 6 anys i 6 mesos si se supera la prova de català i l’ACTIC, la certificació que acredita la competència digital. Sense aquests dos passos, es té menys punts encara que es tingui una antiguitat de 25 anys.

L’entitat afirma que la Llei 20/21, sí que estableix, clarament, que l’excepcionalitat del concurs de mèrits es troba en relació amb l’experiència anterior i lamenten que, en canvi, els sindicats majoritaris acordin que l’experiència anterior al 2016 “sigui irrellevant, igual que la formació específica per a les funcions desenvolupades durant dècades pel personal en abús de temporalitat”. Per això, la PIC reclama que “si s’escau” s’afegeixin altres mèrits per valorar l’experiència i l’antiguitat en els concursos de mèrits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona