Salut

Constituïda la comissió per a la nova ubicació del Clínic

Pararà atenció a la inversió necessària i a la sostenibilitat econòmica de la infraestructura

Caldran 250.000 metres quadrats en un únic espai

La seu del Departament de Salut ha acollit avui la constitució de la Comissió Interinstitucional que haurà d’estudiar el futur emplaçament de l’Hospital Clínic a Barcelona. L’objectiu és pactar les condicions d’aplicació i desenvolupament de la transformació del complex en la ubicació definitiva. A la reunió hi han assistit representants de la Generalitat, de l’Ajuntament de Barcelona, de la Diputació de Barcelona, de la Universitat de Barcelona i del mateix hospital. La comissió la presidirà la secretària general del Departament de Salut, Meritxell Masó, i la vicepresidència serà per a la segona tinenta d’alcaldia i responsable d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz.

La comissió analitzarà la viabilitat de la proposta pel que fa a la funcionalitat assistencial, docent i de recerca i equipaments complementaris. També la titularitat patrimonial i les compensacions que puguin caldre. Un altre aspecte que estudiarà el grup és la modificació de la planificació urbanística actual, l’impacte mediambiental del projecte o la mobilitat i les infraestructures de transport públic necessàries.

Finalment, la comissió també pararà atenció a la inversió necessària per afrontar el projecte i a la sostenibilitat econòmica de la infraestructura. De moment, des que es va engegar el procés, el febrer del 2021, s’ha concretat que la ubicació més adequada per construir els 250.000 metres quadrats necessaris en un únic espai i que permeti un desenvolupament en format de campus, seria l’entorn de la Diagonal i, en concret, en l’espai que actualment ocupa el Servei d’Esports de la Universitat de Barcelona. Cas que no s’acredités la viabilitat d’aquest espai, es passaria a estudiar l’altra alternativa possible que suggereix l’informe elaborat per una comissió paritària per estudiar possibles localitzacions, que és valorar el creixement de l’hospital a l’entorn de les instal·lacions actuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia