Infraestructures i serveis

La gossera de l’Alt Empordà ja camina

Posen a licitació finalment les obres del centre de protecció i adopció d’animals de la comarca

A finals de juny es podran obrir els sobres d’ofertes per fer els treballs i a la tardor ja es podran afrontar les obres

Les obres es podran executar de manera paral·lela a la segona fase del CTR

La construcció del centre de protecció i adopció d’animals a l’Alt Empordà camina finalment amb força i s’entreveu que podrà ser una realitat ja l’any vinent, després de múltiples aturades que han fet que la data d’edificació s’allunyés fins a fer caducar els compromisos de finançament de diverses institucions municipals i supramunicipals i que han obligat a reiniciar el procés diversos cops; el darrer, quan es va haver d’establir un nou conveni interinstitucional per al seu finançament l’octubre de l’any passat.

Finalment, aquesta setmana s’obre el procés de licitació de les obres, un tràmit que, tot i no estar exempt de potencials complicacions, sí que ja suposa un pas ferm cap a la construcció d’un equipament comarcal reclamat i reivindicat de fa anys. Des d’ahir ha quedat oberta la licitació. El període d’acceptació d’ofertes de les empreses o UTE que vulguin assumir els treballs estarà obert fins al 27 de juny. El preu de sortida dels treballs és de 830.325 euros.

La consellera comarcal de Medi Ambient, Anna Palet, remarcava que tot plegat s’ha acabat desencallant de manera definitiva, en part perquè ja estan adjudicades i a punt de començar les obres de la segona fase del Centre de Tractament de Residus (CTR) comarcal, infraestructura que s’edificarà en un solar contigu al de la gossera comarcal. “Per al CTR s’haurà de fer un moviment de terres que ja permetrà iniciar també el centre de protecció d’animals”, subratllava ahir Palet. Malgrat que estan en espais adjacents, Palet no veu cap inconvenient perquè les obres s’executin de manera gairebé paral·lela. La gossera comarcal té un termini d’execució de sis mesos, fet que permet pensar que podrà estar en funcionament la primavera de l’any 2023, dos anys després del primer termini de posada en marxa.

El finançament

Dels 830.325 euros a què s’eleva el cost total dels treballs, 183.981 els aportarà el Consell Comarcal, una partida que ja preveia el pressupost d’aquest 2021. L’Ajuntament de Figueres hi aportarà 200.000 euros en dues anualitats, una de les quals ja estava prevista en el pressupost del 2022 i l’altra, en el del 2023. En el cas de la Diputació de Girona, l’aportació serà de 250.000 euros, la meitat dels quals arribaran en una partida aquest mateix any i l’altra meitat, l’any vinent. La Generalitat (Puosc) hi aporta 196.343 euros. Aquest és un cost pressupostat que, un cop posat a licitació i executades les obres, pot variar.

Per a 300 gossos

En el projecte, les instal·lacions del centre d’acollida estan pensades per facilitar la feina de manteniment i benestar dels animals, amb una capacitat aproximada per a 300 gossos i 40 gats. Les dimensions de les gàbies estan calculades a partir d’un estudi de benestar animal.

Diversos serveis

Quan ja estigui en ple funcionament –probablement, la segona meitat de l’any 2023–, el centre oferirà diversos serveis, entre els quals hi haurà el registre d’animals de companyia de tota la comarca i la tramitació de llicències de gossos considerats perillosos, la recollida d’animals abandonats i el control de colònies de gats de carrer, l’atenció diària dels animals recollits, l’alimentació, la higiene i el programa de sociabilització (espais interiors comuns i passejos amb personal o voluntaris), així com l’adopció d’animals abandonats.

830.325
euros.
Aquest és el cost de l’edificació de la nova gossera comarcal de Pedret i Marzà.
250.000
euros.
La Diputació és la institució que aporta més al centre de protecció i adopció de l’Alt Empordà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia