Administracions

El govern de Salt aprova en solitari preveure 6 milions per a la compra de la Gassol

L’oposició hi vota en contra retraient que és “jugar a fer d’immobiliària”

El govern diu que no compra l’antiga fàbrica però que no en vol perdre l’oportunitat

El consistori de Salt ha aprovat la modificació de crèdit que permetrà a l’Ajuntament disposar de 6 milions d’euros per a l’eventual adquisició de la finca de l’antiga fàbrica tèxtil Gassol. L’aprovació, però, només es va fer amb els vots de la majoria absoluta de l’equip de govern (ERC/Junts), que lidera l’alcalde, Jordi Viñas (ERC). Els tres partits a l’oposició van votar-hi en contra retraient al govern que hipotequi les finances municipals sense tenir clar quin ús es donaria a l’antiga fàbrica i presentant en un sol punt diverses compres d’immobles i conceptes. La modificació aprovada ahir incorpora 6.569.395 euros al pressupost municipal; 569.395 euros provenen de la partida de romanent de tresoreria i els 6 milions s’aconseguiran amb un préstec a llarg termini que es podrà destinar a adquisició de terrenys i béns patrimonials.

“Potser sí que hi hauria una oportunitat amb la Gassol, però no com ho estan fent. Què hi volen fer? Se’ns demana que ens hipotequem; no és el moment amb una pandèmia que no sabem si s’ha acabat, una guerra i una altra crisi. Som un municipi pobre amb altres necessitats, no juguem al Monopoly”, va criticar Cristina Sibina, des d’IpS-CUP.

En la mateixa línia, Joan Martín, portaveu del PSC, va lamentar que el govern municipal actuï “a correcuita, sempre de manera urgent, amb improvisació; van actuant erràticament parlant d’oportunitats però mai ens ho expliquen; ja estem jugant al promotor immobiliari”, va concloure.

Sergi Fabri, portaveu de Vox, també va qüestionar que l’Ajuntament actuï “com una immobiliària, hipotecant l’administració i en projectes sense interès públic”.

Antoni Vidal, tercer tinent d’alcaldia i encarregat de Serveis Econòmics, i Àlex Barceló, segon tinent d’alcaldia i regidor de Territori, van ser els encarregats de respondre a les crítiques. “Avui no estem comprant res, apareix una oportunitat; si no ho fem ara ni seria possible plantejar-ho. La nostra responsabilitat és preparar-se, preveure, per si es pot fer”, va dir Barceló. Vidal, que havia presentat la modificació de crèdit, va afegir-hi que es tracta de preveure la possibilitat d’una compra que podria significar “un pulmó per a tot el municipi de Salt”.

Sobre l’informe municipal que segons Sibina plantejaria 20.000 m² edificables i crear 200 pisos a la finca de l’antiga fàbrica, Barceló va replicar que es tracta “d’un estudi de capacitat i en cap cas d’intencions especulatives”. Tot i l’intercanvi d’arguments, el punt només es va aprovar amb els vots de l’equip de govern, mentre que el PSC (5), Vox (3) i la CUP (2) hi van votar negativament.D’altra banda el ple d’ahir a Salt també va incorporar dues mocions d’àmbit nacional presentades des de l’oposició. La primera impulsada pel Psc, per instar la Generalitat a universalitzar l’educació infantil (de 0 a 3 anys) i millorar-ne el finançament. La segona, a càrrec d’IPS/CUP insta el Parlament de Catalunya i el govern espanyol a incorporar el delicte d’ecocidi (dany o destrucció generalitzada dels ecosistemes d’un territori), al codi penal. Les dues mocions es van aprovar amb només els vots en contra de Vox en els dos casos.

LES FRASES

Se’ns demana que ens hipotequem, no és el moment, amb una pandèmia i una nova crisi amb la guerra.
Cristina Sibina
Portaveu d’IPS/CUP
No estem comprant res, hi ha una oportunitat; la responsabilitat és preparar-se
Alexandre Barceló
regidor de Territori
S’actua amb improvisació, de manera erràtica estem jugant al promotor immobiliari
Joan Martín
Portaveu del psc
L’Ajuntament actua com una immobiliària, sense interès públic i hipotecant l’administració,
Sergi Fabri
portaveu de vox


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia