Societat

L’Audiència de Girona absol l’acusat de perseguir una noia de 21 anys pel carrer i violar-la a Lloret de Mar

El tribunal té “dubtes raonables” que el jove cometés l’agressió i posa en relleu que s’han omès elements clau del cas

L’Audiència ha absolt l’acusat de perseguir una noia de 21 anys pel carrer a Lloret de Mar i violar-la en una zona enjardinada,, informa l’ACN. El cas es remunta a la matinada del 28 de juny del 2020. La sentència subratlla que, tot i que el relat de la denunciant és “persistent”, el tribunal sí que té “dubtes raonables” que el processat cometés l’agressió sexual. Entre d’altres, perquè durant la instrucció del cas s’han omès elements clau. Per exemple, no s’ha aportat una trucada que la noia va fer al 112 ni tampoc es va citar a declarar una amiga seva, a qui va anar a veure aquella nit. La sentència ja s’intuïa perquè ara fa una setmana, i després que l’acusat portés quasi dos anys en presó preventiva, l’Audiència el va deixar en llibertat.

L’acusat, un jove que ara té 29 anys, s’enfrontava a una condemna de fins a 12 anys de presó. Qui la sol·licitava era l’acusació popular, en nom de l’Ajuntament de Lloret de Mar. La fiscalia, per la seva banda, demanava una pena de 9 anys per agressió sexual; i la defensa, encapçalada per l’advocat Carles Monguilod, l’absolució.

Els fets que ara l’Audiència ha sentenciat es remunten a la matinada del 28 de juny del 2020. Al judici, la víctima va explicar que el processat, a qui no coneixia de res, l’havia abordada mentre tornava cap a casa sola després d’anar de festa. Després que se li insinués, la noia va relatar que l’acusat la va seguir fins a una zona enjardinada i allà, després d’empentar-la i fer-la anar per terra, la va acabar violant.

Per contra, el processat va assegurar que la relació sexual va ser consentida. Va explicar que aquella nit, després de creuar-se amb la víctima pel carrer, els dos van començar a fer bromes fins que van decidir anar-se’n a un lloc apartat per tenir sexe. Durant la seva declaració, el jove també va afirmar que, si hagués violat la noia, no hauria deixat allà el preservatiu que va fer servir (i que els Mossos van recollir un cop ella va interposar denúncia).

La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Juan Mora, analitza d’entrada la declaració de la noia. I conclou que, sempre que ha hagut de declarar, ho ha fet de manera “persistent” i sense entrar en contradiccions. “És clara quan afirma que l’acusat la va penetrar contra la seva voluntat després d’haver-la empès i fer-la anar per terra en diverses ocasions”, recull l’escrit de la Secció Tercera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp