Salut

estat espanyol

Salut Pública destaca que tots els casos de la verola del mico són lleus

A l’Estat espanyol hi ha 51 casos positius de verola no humana, 20 s’han confirmat i la resta estan pendents de la seva seqüenciació

Altres 35 casos ja s’han pogut descartar

Tots els casos de la verola del mico confirmats a Espanya són lleus, segons ha constatat aquest dimarts la Comissió de Salut Pública, que ha analitzat l’evolució d’aquesta malaltia sense adoptar noves decisions sobre el seu seguiment i control, que tornarà a ser tractada demà pel Ministeri i les comunitats en el Consell Interterritorial de Salut.

Segons el Ministeri de Sanitat, l’Institut de Salut Carles III ha detectat un total de 51 casos positius de verola no humana, dels quals 20 estan confirmats com la dels micos i la resta espera encara els resultats definitius de la seqüenciació. Altres 35 casos sospitosos s’han descartat.

Entre els descartats figura la pacient d’Extremadura, segons ha informat la Conselleria de Sanitat d’aquesta comunitat, de manera que els casos sospitosos s’estenen per vuit comunitats autònomes, amb el brot més important a Madrid, que xifra en 47 els positius.

La Comissió de Salut Pública també ha analitzat l’evolució de la verola del mico en l’entorn internacional, després que l’Organització Mundial de la Salut actualitzés les dades d’incidència.

Segons l’OMS, els casos confirmats en les últimes setmanes en països no endèmics s’eleven ja a 131, amb altres 106 sospitosos. Els països que han notificat més contagis són Espanya, Portugal i el Regne Unit.

Els casos s’han confirmat ara com ara en 17 països, en la seva majoria europeus, encara que també s’han identificat contagis al Pakistan, Israel, el Canadà, els EUA i Austràlia.

L’anàlisi de l’impacte de la verola del mico a Espanya també serà objecte de debat aquest dimecres a la tarda entre el Ministeri i les comunitats autònomes en el Consell Interterritorial de Salut, després del qual compareixerà en roda de premsa la ministra, Carolina Darias.

De moment, el govern espanyol descarta vacunar contra la verola als menors de 40 anys, que no van ser immunitzats com les generacions anteriors. Després del Consell de Ministres, la ministra portaveu, Isabel Rodríguez, ha assegurat: “En aquests moments no estem en aquesta fase”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia