Educació

Educació vol negociar però demana als sindicats “renúncies” davant el “cansament” dels docents

La directora general del Professora assegura que les protestes estan generant “desencís i frustració”

Assegura que el departament s’ha mogut i insisteix que s’ha d’entendre el context econòmic

La directora general del Professorat, Dolors Collell, ha assegurat que el Departament d’Educació manté la “voluntat negociadora” però ha dit als sindicats que han de ser conscients del “cansament” que mostren les xifres i que en un procés així “hi ha d’haver renúncies”. En una atenció als mitjans, Collell ha constatat que el seguiment de les vagues ha anat a la baixa i ha demanat als sindicats que també siguin conscients d’això. “Crec que és hora que entenguem tots el context econòmic, que no som l’únic sector que ha patit retallades”, ha manifestat. Ha afegit que l’evolució de les vagues sense acord també està generant “desencís i frustració” i ha defensat que en cap moment estan menystenint les mobilitzacions.

La directora ha començat la seva compareixença fent referència a les xifres de seguiment de la vaga, que Educació ha xifrat en un 6, 19%. Ha recordat que la primera, la del 15 de març, va tenir un seguiment de més del 30%.

Collell ha valorat “molt positivament” que els sindicats participessin en la mesa convocada aquest dilluns per tractar l’estabilització del personal interí però ha lamenta que no ho fessin en la de dimarts, quan s’havien de tractar qüestions sobre el proper curs escolar. Els mateixos sindicats han explicat que dilluns hi van anar precisament perquè només s’abordava el procés dels interins.

La directora ha defensat que Educació continua movent-se i ha destacat que hi ha reversions de les retallades consignades al pressupost del 2022. Ha afegit que fins i tot s’ha anat més enllà i que en la darrera proposta, que es va fer pels volts de Setmana Santa, es va plantejar avançar la recuperació de l’hora lectiva a primària al curs vinent. Aquesta proposta, diu Collell, requeria “molt d’esforç” i ha lamentat que no es va arribar tampoc a un acord.

Ha lamentat que el conflicte perjudica els alumnes i tensiona els centres i per això ha assegurat que volen “rebaixar tensions”. Per fer-ho, mantenen la voluntat d’escolta i “empatia” i amb la intenció de treballar propostes, tot i que no n’ha concretat de noves.

En aquest sentit, ha assegurat que també estan disposats a reunir-se amb el comitè de vaga en el marc de la mediació, com han reclamat aquest dimecres els sindicats en l’inici de la manifestació. Ha afegit però que aquest tipus de negociació es pot fer només mentre duren les vagues i per això ha assegurat que la seva voluntat és seure “allà on calgui”.

Per últim, la directora ha explicat que amb els sindicats o sense l’organització del curs escolar ha de continuar per tal de garantir que els centres tinguin les plantilles al juny. Per això, ha demanat un “esforç de responsabilitat” per tancar el conflicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES