Salut

Els hospitals faran les baixes laborals d’ingressats per treure pressió als CAP

La mesura s’implementarà a tot Catalunya a finals d’aquest 2022 després de començar primer al Parc Taulí de Sabadell

Estalviarà entre 180.000 i 324.000 visites anuals als ambulatoris

Els hospitals catalans aniran assumint de forma progressiva, al llarg d’aquest any, la funció de fer les baixes laborals dels ingressats, la qual cosa evitarà desplaçaments de familiars als CAP i estalviarà entre 180.000 i 324.000 visites anuals als ambulatoris per aquest motiu, segons les estimacions del departament de Salut.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i la directora del Servei Català de la Salut (CatSalut), Gemma Craywinckel, han presentat aquest dijous en roda de premsa el nou sistema de baixes per incapacitat temporal en hospitalitzats, que s’està provant des de principis de febrer en un pla pilot a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell (Vallès Occidental) i en 19 equips de primària de la zona del Vallès.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i la directora del Servei Català de la Salut (CatSalut), Gemma Craywinckel, han presentat aquest dijous en roda de premsa el nou sistema de baixes per incapacitat temporal en hospitalitzats, que s’està provant des de principis de febrer en un pla pilot a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell (Vallès Occidental) i en 19 equips de primària de la zona del Vallès.

Segons Craywinckel, aquesta “desburocratització” permetrà “agilitzar el procés” amb una “clara millora” per pacients i professionals.

Dels 540.000 ingressos anuals a Catalunya -amb xifres del 2019-, 270.000 van requerir una baixa temporal a Catalunya, ha afegit.

La directora del CatSalut ha precisat que, una vegada s’ha provat a l’entorn del Parc Taulí, aquest sistema s’anirà estenent en tot el territori al llarg del present any, quedant per a l’última Barcelona, perquè és la zona més complexa, ha admès.

El compromís és aplicar-ho als centres del sistema públic -el SISCAT-, però Craywinckel no ha descartat que en un futur es pugui traslladar a hospitals privats si s’arriba a un acord amb ells.

També ha apuntat que la voluntat del CatSalut és que, més endavant, es pugui aplicar als hospitals del sistema públic per a pacients que són atesos en les urgències en aquests centres sense arribar a ser ingressats.

Com funciona el procés?

El sistema que s’està desplegant consisteix que, en el moment que es produeix l’ingrés, un administratiu de l’hospital parla amb el pacient per demanar les dades personals i de l’empresa amb la finalitat de tramitar la baixa, que ja queda publicada a l’espai de “La Meva Salut”.

A partir de llavors, si el pacient passa més de 7 dies ingressat, el sistema comunica la renovació automàtica a l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques (ICAM) i, si abans d’aquest període ja té l’alta hospitalària, la gestió es trasllada al circuit habitual de l’atenció primària, ha explicat la directora de gestió de pacients del Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí.

Una altra mesura per reduir la burocràcia als CAP que Salut està desplegant és un projecte de pantalles tàctils per poder fer en els ambulatoris alguns tràmits simples -també disponibles en La Meva Salut-, com obtenir el certificat covid, el pla de medicació o el justificant de consulta per a la feina.

“És un punt intermedi entre ’m’ho faig tot a casa a través de la Meva Salut o m’ho fan tot al mostrador del CAP’”, ha exemplificat Craywinckel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona