Societat

El Solsonès ja no té cap incendi actiu

El foc de Lladurs (42,8 ha) ha quedat controlat, el d’Altés (7 ha) està estabilitzat i la resta es donen per extingits

Bombers preveu traslladar efectius a Artesa de Segre en les properes hores

El Solsonès ja no té cap incendi actiu dels sis que s’havien declarat des de dimecres després que aquesta nit els Bombers hagin estabilitzat el foc forestal que afectava Altés, el qual ha cremat 7 hectàrees. En les darreres hores també han pogut controlar l’incendi de Lladurs, un dels focs que mes preocupava aquesta setmana i que ha afectat 42,8 hectàrees tot i que el seu potencial era de 50.000. La baixada de les temperatures durant la nit ha permès als Bombers treballar amb “molta més facilitat” sobre el terreny i evitar nous focus calents. Els responsables del dispositiu es mostren optimistes a la vegada que prudents i diuen que en els properes hores preveuen traslladar efectius a l’incendi d’Artesa de Segre, que és el que més preocupa.

Del “complex d’incendis” que afecten la comarca des de dimecres, 4 ja han estat extingits -els de la zona nord de la Pampa i de la Masia del Camp, i els de Castellar de la Ribera a Ogern i Ceuró-, el foc de Lladurs s’ha donat per controlat aquest diumenge i el d’Altés ha quedat estabilitzat. Segons dades dels Agents Rurals, el foc de Lladurs ha cremat 42,8 hectàrees i el d’Altés, 7 ha. Pel que fa als incendis de Castellar de la Ribera, el de Ceuró ha afectat 329 hectàrees i el d’Ogern n’ha cremat 11 ha.

Les tasques d’extinció nocturnes s’han vist afavorides per la baixada de les temperatures i l’augment de la humitat. Això “ha permès poder treballar amb molta més facilitat”, ha explicat el cap de Bombers a les comarques centrals, Santi Lleonart, ja que ha evitat que hi hagin “focus calents”.

Aquesta avanç cap a l’extinció dels focs fa que des del dispositiu es mostrin optimistes, si bé veuen “complicat” al llarg del dia d’avui ja puguin donar tots els focs per extingits. I és que remarquen que els de Lladurs i d’Altés són incendis amb un “potencial de retorn important”.

De fet, durant el diumenge Lladurs hi ha 6 vehicles treballant sobre el terreny i a Altés n’hi ha 7, mentre que dues unitats mòbils de vigilància activa es mouen per la zona de Ceuró amb l’objectiu de detectar possibles “punts calents”.

Així doncs, si no hi ha cap imprevist el cos preveu traslladar equips d’emergència a l’incendi d’Artesa de Segre. De fet, Lleonart ha dit que els efectius de la Unitat Militar d’Emergències (UME) del Ministeri de Defensa que hi havia a Solsona ja han marxat a Artesa de Segre i que en les properes hores enviaran bombers a Artesa de Segre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Denuncien que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell segueix cremant

BOTARELL