Societat

La transició verda i digital marca l’agenda de pobles i ciutats de Catalunya 2050

Fixa tres grans prioritats: generar equilibri territorial, prosperitat econòmica i equitat social

El vicepresident Puigneró parla de “guia de bones pràctiques”

Un far de les polítiques que es facin des del territori durant els pròxims 20 anys, una guia de bones pràctiques per als municipis i una eina que adapta a la realitat local els grans reptes globals. Aquesta setmana es va fer la presentació oficial de l’Agenda dels pobles i ciutats de Catalunya 2050, un document estratègic que ha de marcar les accions dels consistoris catalans per als pròxims 20 anys. El document, que és una evolució de l’Assemblea Urbana de Catalunya, enguany posa el focus en la transició verda i digital. Durant la presentació, el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, va qualificar l’agenda de “guia de bones pràctiques”. “Perseguim l’objectiu de municipis més verds, pròspers i democràtics”, va resumir Puigneró.

El text, pensat per adaptar-se a la “idiosincràsia” de cada territori, persegueix tres grans objectius: generar equilibri territorial, prosperitat econòmica i equitat social. Pel que fa a l’equilibri territorial, l’objectiu és que es pugui “viure i treballar arreu del territori”, posar fi a la bretxa digital i afavorir la descarbonització de la mobilitat. “La política social més important que podem oferir als nostres ciutadans és la feina. Necessitem ciutats que generin oportunitats de feina”, va subratllar el vicepresident. En relació amb la prosperitat econòmica, el document proposa “aprofitar” el potencial econòmic de cada territori i potenciar formes de treball híbrides com a mesura per reduir emissions i millorar la gestió del temps.

Quant a l’equitat social, l’agenda estableix fomentar les polítiques d’accés a l’habitatge i un augment dels espais verds, entre d’altres.

Bona resposta local

Diferents representants del món local van celebrar el tret de sortida de l’Agenda dels pobles i ciutats de Catalunya 2050. La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, va assegurar que, en el seu cas, el document permetrà avançar cap a un model de ciutat “just, verd, sostenible i democràtic”. La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, va indicar que es tracta d’una “gran iniciativa de país” i, en la mateixa línia, el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va destacar la “complicitat” entre territoris per tirar-ho endavant. La redacció del text ha inclòs la participació de més de 700 persones i una dotzena de grups de treball arreu del territori.

LA FRASE

Perseguim l’objectiu de municipis més verds, pròspers i democràtics
Jordi Puigneró
VICEPRESIDENT DEL GOVERN I CONSELLER DE POLÍTIQUES DIGITALS I TERRITORI


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia