Societat

La revetlla se salda amb pocs incidents a la demarcació

A la tarda va cremar una planta de residus a Sant Joan les Fonts

La majoria d’avisos van ser de 10 a 12 de la nit

A tot Catalunya, des de les 8 del vespre de dijous fins a les 8 d’ahir al matí, els Bombers van atendre 889 avisos (663 dels quals van derivar en actuacions), relacionats amb incendis de vegetació (250 serveis) i per contenidors o vehicles cremats (324). Són dades superiors a les de la revetlla de l’any passat.

El més destacat va ser un incendi en una fàbrica aïllada de mobles de Palafolls, situada a la carretera de Blanes, al Maresme, en el qual van treballar deu dotacions. A la tarda, els Bombers també van atendre un incendi a l’exterior d’una planta de tractament de residus a la zona del polígon industrial Begudà, a Sant Joan les Fonts. L’avís es va rebre cap a tres quarts de set de la tarda i s’hi van enviar 8 dotacions de Bombers, que a les onze de la nit continuaven remullant la zona. S’hi va cremar ferralla i plàstics, i no hi va haver ferits. A Cabanes els Bombers van donar per estabilitzat poc després de mitjanit un incendi que havia afectat vegetació agrícola i canyes a la zona del carrer Colom. Hi van treballar 4 dotacions des que es va rebre l’avís, a les 23.19 h.

Els 146 parcs de Bombers de la Generalitat repartits per tot el territori català van tenir en general una revetlla tranquil·la, sense incidents destacats encara que nombrosos. A les comarques de Girona, es van atendre 77 focs menors relacionats sobretot amb la crema de vegetació tant en zones urbanes com rurals. La majoria d’avisos es van produir entre les 10 i les 12 de la nit.

D’altra banda, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va atendre 179 persones per patologies relacionades amb la revetlla. En concret, a Girona hi va haver 15 intoxicacions, 2 agressions, 5 accidents de trànsit i 1 atenció per cremades.

LA XIFRA

77
serveis
per crema de vegetació, contenidors i petits incidents van atendre els Bombers a la demarcació.

Una agressió sexual a Girona

Els Mossos van fer 67 detencions relacionades amb incidents durant la revetlla i han obert investigació per quatre denúncies d’agressions sexuals, tres a Barcelona i una a Girona. El telèfon d’emergències 112 va rebre a tot Catalunya 5.624 trucades, un 7% més que l’any passat, la majoria relacionades amb contenidors cremats, actes incívics i molèsties als veïns. La Selva i el Baix Empordà figuren entre les comarques catalanes on es van registrar més avisos: 125 i 111. A Blanes, l’esclat d’un artefacte pirotècnic al pis on dormia un matrimoni de 90 anys va fer desallotjar un edifici de veïns. No hi va haver ferits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia