Educació

Allau de crítiques per la campanya d’Educació sobre l’avançament de l’inici de curs

“Quina emoció quan tornes a veure la persona que t’agrada després de tot l’estiu”, un dels missatges dels vídeos a les xarxes que indigna professorat i famílies

  • VÍDEO: Campanya d'Educació sobre l'avançament de l'inici de curs al setembre

El departament d’Educació ha començat una campanya amb missatges i vídeos a les xarxes socials sobre l’avançament de l’inici de curs, el pròxim 5 de setembre a Primària i el 7 de setembre a Secundària, que està generant una allau de crítiques i indignació, sobretot entre mestres i professors.

Els vídeos i els missatges s’han començat a difondre aquesta setmana, un cop acabat el curs escolar, i s’acompanya de frases com “Quina emoció quan tornes a veure la persona que t’agrada després de tot l’estiu. I que bé poder-ho fer abans”. El vídeo continua dient: “Avançar el primer dia de classe és molt bo per molts motius: Millora de l’aprenentatge, equitat social, conciliació familiar, Transformació feminista“. I acaba amb: “Però només per aquest [tornar a veure la persona que t’agrada] ja val la pena”.

A Twitter , els missatges del departament d’Educació han provocat una gran indignació, sobretot entre el professorat, que ha respost el missatge amb comentaris i crítiques, començant per la tria de la música que acompanya els vídeos, el Dies irae, del Rèquiem de Mozart, que descriu el judici final: “Una música genial que parla dels dies d’ira per a parlar de la tornada precipitada a l’escola. Ningú s’hi va fixar abans de tirar endavant l’anunci?”.

Algunes dels comentaris:

-“Que poseu de banda sonora el Dies Irae del rèquiem de Mozart vol dir que ja considereu que hem arribat a l’enterrament de l’escola pública catalana? Per cert, Dies Irae vol dir dia de la ira... No assoliu la competència artística, ni la comunicativa, lingüística i audiovisual...”

-“En sèrio? Avançar 5 dies el començament de curs escolar fa tot això? Qui s’ho creu? Tindrem més mestres per atendre a la diversitat i als Nouvinguts? Ventiladors a les aules?”.

-“Pel 5 de setembre ja haureu instal·lat l aire condicionat a les aules, suposo, no ??”

- “Què vol dir transformació feminista? I perquè avançar el calendari promou aquesta transformació? Vostè ho sap, @JosepGCambray ? El que seria una bona transformació és que dimitís”.

-“ Conciliació familiar? Aquest canvi no el volen ni les famílies ni els mestres , i com pensen conciliar les famílies si els nens estan a mitja jornada? I quan el 5 de setembre no s’hagin cobert les vacants de personal com el darrer curs? ”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia