Societat

Ciuró: “Exigirem als professionals de la justícia com a mínim el C1 de català”

La consellera de Justícia anuncia al Parlament la voluntat del govern de demanar el coneixement mínim de la llengua per exercir a Catalunya

El Govern “exigirà” el nivell C1 de català als professionals de la justícia que exerceixin a Catalunya. Així ho ha anunciat aquest dimecres la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, durant la sessió de control al govern al Parlament, en resposta a una pregunta del diputat de JxCat Francesc de Dalmases.

Segons ha explicat Ciuró, Catalunya es troba “en una situació d’emergència” pel que fa a l’ús del català en l’àmbit judicial i ha defensat fer un “ús normal i normalitzat” de la llengua. Així, ha anunciat que, com una de les mesures que prendran per millorar la situació del català, “exigirem que els professionals que actuen a Catalunya tinguin com a mínim el C1. “I això no és nou: a València ja està concedit, a Catalunya era fins ara el B2 i ara exigirem el C1 que és el que tenen els estudiants quan finalitzen l’escolarització”, ha reblat la consellera.

Ciuró també ha explicat que el pla anunciat fa uns dies preveu concedir unes 200 beques per a jutges i fiscals que puguin exercir a Catalunya, amb l’objectiu de donar estabilitat a la plantilla, per tant, que també puguin “conèixer la nostra llengua”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia