Societat

Demanen el suport del sector de l’oci nocturn de l’Estartit

L’Ajuntament de Torroella i l’EMD de l’Estartit volen posar fi als problemes que hi ha a la plaça del Timó

L’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’entitat municipal descentralitzada de l’Estartit (EMD) es van reunir la setmana passada amb empresaris dels establiments nocturns de la plaça del Timó per solucionar la problemàtica de les accions incíviques.

El consistori va demanar màxima implicació als propietaris per tal d’adaptar-se al pla especial urbanístic del sector per poder fer compatible l’ús lúdic amb l’ús residencial de la plaça, i posar així punt final als greus problemes de seguretat i incivisme que es generen en aquest espai. Fins ara, la falta d’una regulació específica impedia que els locals poguessin fer obres de modernització i adequació dels seus establiments. Amb el nou pla, però, es defineixen tots els aspectes tècnics, d’accessibilitat, seguretat o limitació acústica, que hauran de complir.

L’alcalde, Jordi Colomí, va explicar que actualment l’activitat a la plaça del Timó és totalment incompatible amb el model turístic familiar pel qual està apostant el municipi. No obstant això, es mostra convençut que ara es pot redefinir el futur d’aquest espai perquè conflueixen, per una banda, l’entrada en vigor del pla especial urbanístic i, per l’altra, l’execució del pla de sostenibilitat turística. Segons Colomí, aquestes dues eines han de servir per fer un salt en la qualitat de l’oferta dels establiments i la millora urbanística de l’entorn. Per la seva banda, el president de l’EMD, Francesc Ferrer, va explicar que properament es posaran càmeres de videovigilància a la plaça. Amb aquesta eina es vol dotar de més recursos els cossos policials per identificar les persones més conflictives. Segons Ferrer, cal un treball conjunt per tal de millorar la qualitat a l’interior dels establiments i la seguretat a l’exterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia