Infraestructures i serveis

S’incorporaran llums LED en gairebé 3.000 lluminàries públiques de Girona

Amb aquesta proposta, l’Ajuntament de Girona dóna continuïtat a la tasca dels darrers anys de construir una ciutat més eficient

L’Ajuntament de Girona ha iniciat la licitació d’un nou contracte per incorporar la tecnologia LED en un total de 2.773 lluminàries de la xarxa d’enllumenat públic de la ciutat. En un termini de set mesos des que es formalitzi el contracte es faran 59 actuacions en diversos barris de Girona, prioritzant primer la substitució dels elements més antics, els que consumeixen més potència i els que requereixen un major manteniment.

Amb aquesta proposta, el consistori farà un nou pas endavant en l’objectiu de construir una ciutat més eficient i més sostenible. L’actuació compta amb un pressupost base de licitació d’1.937.082,15 euros. L’última que es va dur a terme va ser l’any 2019, quan es van substituir un total de gairebé 700 lluminàries, repartides en diferents zones de la ciutat.

La substitució de les lluminàries i projectors de descàrrega per nous elements de tecnologia LED millora l’eficiència energètica de la instal·lació, redueix les emissions de CO2 i constitueix un important estalvi energètic i econòmic per a la ciutat. A més, els llums LED permeten ajustar els nivells lumínics a les necessitats de cada carrer, plaça o espai i ofereixen una il·luminació més uniforme i focalitzada, fet que dóna sensació d’una millor il·luminació i percepció de major seguretat.

“Aquesta és, segurament, l’actuació més potent que ha fet l’Ajuntament de Girona per millorar la il·luminació de la ciutat, que ens permetrà fer un salt qualitatiu i quantitatiu molt important per modernitzar una part imprescindible per al bon manteniment de la via pública. Una bona il·luminació millora la seguretat i dóna vida als carrers. El canvi a LED ens permetrà també un augment de l’eficiència econòmica i ambiental, amb un estalvi energètic quant al consum molt considerable”, ha destacat el regidor d’Urbanisme i Activitats del consistori, Lluís Martí.

La xarxa d’enllumenat públic exterior del municipi de Girona està formada actualment per 21.790 punts de llum en 273 escomeses. En els darrers anys totes les lluminàries que s’han anat instal·lant, ja fos per noves actuacions o per substitució de lluminàries existents, han estat de tecnologia LED. Fins a mitjans de l’any 2019, la xarxa comptava amb un 9,95% de tecnologia LED, instal·lats. Amb les actuacions dels últims 4 anys, aquesta xifra augmentarà fins al 35 % del total. L’estalvi energètic que s’obtindrà amb aquesta actuació serà de 1.340 MWh/any (un 66,06 % de l’energia consumida actualment per aquestes lluminàries), que representa un estalvi ambiental de 357,87 tones de CO2 a l’any.

Aquestes actuacions es durant a terme concretament als barris de l’Eixample, Carme-Vista Alegre, Barri Vell, Montilivi, Palau, Sant Narcís, Mas Xirgu, Pont Major, Pedret, Fontajau, Germans Sàbat, Can Gibert del Pla, Santa Eugènia, La Creueta, Avellaneda i Sant Daniel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES