Societat

societat

Sant Quirze exigeix que es tanqui la discoteca Waka després de l’agressió sexual

L’Ajuntament diu que “és intolerable” que es permeti un activitat on “les agressions sexuals són reiterades”

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha exigit a la Generalitat el tancament immediat de la discoteca Waka després d’una nova agressió sexual a una menor el cap de setmana passat, la segona en els últims sis mesos.

En un comunicat, el consistori ha lamentat l’agressió sexual, que va tenir lloc en aquesta discoteca, situada a la Zona Hermètica de Sabadell, un antic espai d’oci nocturn entre aquestes dues localitats. L’Ajuntament de Sant Quirze, que el passat mes de desembre ja havia exigit mesures a la Generalitat i als Mossos després d’una batalla campal en la qual van participar un miler de joves a les portes d’aquest mateix local, ha mostrat el seu suport incondicional a la víctima i s’ha ofert per assessorar-la i acompanyar-la.

“A Sant Quirze del Vallès rebutgem i condemnem fermament qualsevol tipus d’agressió sexual a les dones, un acte que atempta contra un dels drets humans més fonamentals d’una persona com és la llibertat sexual, i que perpetua la discriminació, les desigualtats i el patriarcat”, continua el comunicat.

Els fets es van produir la matinada de dissabte quan els Mossos d’Esquadra van rebre l’avís que una menor havia patit una agressió sexual a l’interior d’aquesta discoteca. Les citades fonts han explicat que es tractaria d’un sol agressor i, de moment, no s’ha practicat cap detenció.

En la seva nota, l’ajuntament considera “intolerable” que la Generalitat segueixi permetent una activitat en la qual “les agressions sexuals són reiterades” i assenyala que “com a municipi no tenim la competència per ordenar el seu tancament”, però que en “innombrables” ocasions el consistori ha demanat a la sotsdirecció General d’Espectacles Públics i Activitats recreatives que ho faci.

En la mateixa línia, es pregunta “què més ha de passar perquè l’autoritat competent actuï, quantes més agressions hauran de succeir, quantes menors, noies i dones hauran de viure una situació així en aquesta macrodiscoteca que, per les seves dimensions, no pot garantir la seguretat i integritat de les persones”, sosté.

Segons dades de la Junta de Seguretat Local celebrada el passat 25 de maig, en l’últim any, Waka ha concentrat 160 actuacions policials, 46 agressions i 36 detencions, tres d’elles per violació.

El comunicat assenyala que “no volem que les nostres joves estiguin exposades permanentment al perill, volem que, d’una vegada per sempre, s’actuï amb contundència i determinació per vetllar per la seva llibertat i seguretat”.

“Sant Quirze del Vallès diu prou a les agressions sexuals, prou a la violència masclista, prou al patriarcat, prou a l’oci no saludable, i prou a les discriminacions de tot tipus”, conclou el comunicat.

LA XIFRA

160
Les actuacions policials registrades, 46 agressions i 36 detencions, tres d’elles per violació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia