Societat

Escissió a les entitats veïnals de Girona amb la creació d’un nou ens

Disconformes amb la gestió de la FAV, una dotzena d’associacions treballen plegades de forma assembleària

Una dotzena d’associacions de veïns dels barris de Girona treballen plegades per constituir un nou ens. Aquesta decisió suposa una escissió entre els representants veïnals i és una crítica directa a la gestió de la Federació d’Associacions de Veïns (FAV), que abraçava més d’una vintena d’entitats. “No ens va agradar la manera de fer de l’última reunió [de la FAV]”, explica la portaveu del col·lectiu, Carme Castel, la presidenta de l’associació de Sant Narcís.

Dimecres a la seu de l’associació de Vista Alegre-Carme es va constituir el nou ens, que tindrà personalitat jurídica en forma de coordinadora o plataforma. Serà una entitat més, que representa de moment dotze entitats, però que probablement arribarà a més sectors. El nou ens es reunirà trimestralment “si no hi ha cap urgència”.

Ja estan definides algunes de les comissions del nou ens. N’hi ha de mobilitat i es treballarà a la Taula de Mobilitat amb vista a la futura zona de baixes emissions de la ciutat (ZBE), que hauria d’entrar en vigor el 2024. L’equip de govern, de Junts i ERC, va presentar una primera proposta al mes d’abril.

“Desencallar” el Trueta

En el manifest fundacional de l’ens, els representants veïnals s’han adherit a la petició de les associacions de Santa Eugènia de Ter i Can Gibert i altres entitats veïnals i professionals per reclamar que “es desencalli” la cessió municipal dels terrenys per a la construcció del nou hospital Josep Trueta i campus de Salut.

LA DATA

13.07.22
Va ser
el dia de ‘constitució’ del nou ens veïnal, que ara formen dotze associacions de Girona, al marge de la FAV.

El guirigall de la reunió del març del 2020

La decisió de crear un ens al marge de la Federació d’Associacions de Veïns (FAV), que presideix Romà Monreal, es va gestar en la reunió del 5 de març del 2020 a la seu de l’associació de Palau-sacosta (una setmana abans de l’inici de la pandèmia de la covid). Aquell dia les entitats crítiques van marxar a mitja reunió just abans que es votés sobre la destitució de Monreal. La votació no es va fer. El guirigall d’aquella reunió és el preludi del nou ens.

Ara aquelles entitats crítiques han considerat que han de fer la seva. Castel valora que la forma de treballar serà “horitzontal i assembleària”. Intentaran que no hagin de pagar quotes i treballaran “per la ciutat des dels barris”.

En la reunió de dimecres, hi havia representants de les associacions de Pont Major, Pla de Palau-Sant Pau, Domeny-Taialà, Campdorà, Pedret, Pujada de la Torrassa, Montjuïc, Eixample, Vista Alegre-Carme, Barri Vell, Santa Eugènia i Sant Narcís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla
lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar