Societat

Més de 700 persones rescatades al Mediterrani Central esperen poder desembarcar en algun port

Han estat recatades pels vaixells SeaWatch i Ocean Viking

El bon temps ha fet augmentar el nombre de migrants que arriben a les costes italianes

Els vaixells humanitaris Sea Watch3 i Ocean Viking naveguen amb més de 700 persones a bord, després d’un nou rescat les últimes hores a la Mediterrània Central i a l’espera d’un port segur per desembarcar, mentre augmenten les arribades de migrants a les costes italianes degut al bon temps.

“Tercer rescat: l’equip OceanViking va evacuar 73 persones, inclòs un nadó d’1 any, d’una barca de goma no apte per navegar i parcialment desinflada”, va escriure a Twitter l’ONG Sos Mediterránee, en explicar que l’operació es va produir després de l’alerta d’Alarm Phone, una línia d’ajuda telefònica per als migrants al mar.

Ara es troben al vaixell 268 supervivents, dels quals més de 100 són menors no acompanyats, ha afegit l’organització francesa, que fa dos dies que és a la Mediterrània i ha notificat els rescats a les autoritats italianes tot esperant que els notifiqui un port mentre es prepara per a noves operacions.“És difícil fer estimacions. Sabem per experiència que amb bon temps les sortides es multipliquen”, van dir a Efe fonts de l’ONG sobre l’augment de barcasses que aquests dies intenten arribar a Itàlia.

A més, 439 persones més es troben a bord del Sea Watch 3, després d’una evacuació d’emergència en què els guardacostes italians van traslladar a terra una dona en avançat estat de gestació acompanyada pel seu marit i un nen petit amb greus cremades.

La resta roman “en espera d’un port de desembarcament segur”, va dir l’ONG alemanya Sea Watch. Més de 1.500 persones han arribat les últimes hores a les costes italianes en embarcacions precàries, mentre que les forces de seguretat van rescatar 5 cadàvers de migrants en un pesquer a la deriva amb 674 persones davant de Calàbria (sud) per un vaixell mercant.

A més, uns 900 migrants han desembarcat des de dissabte a l’illa de Lampedusa (sud d’Itàlia), el centre d’acollida del qual torna a estar saturat amb més de 1.300 persones, quan la seva capacitat és per a unes 350.

Segons les últimes dades del Ministeri de l’Interior, més de 34.000 persones han arribat a les costes italianes aquest any, davant de les 25.500 que ho van fer a hores d’ara el 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona