Medi ambient

Activada l’alerta del pla Inuncat per pluges intenses

Es poden superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts a tot Catalunya, excepte a les Terres de l’Ebre

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Inuncat per la previsió de pluges intenses de forma generalitzada, sobretot entre les 12h i les 18h. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu pluges intenses, que podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts a tot Catalunya excepte les comarques de l’Alt Pirineu i Aran i les Terres de l’Ebre. Les precipitacions poden anar acompanyades de calamarsa o pedra. Les comarques amb més risc són el Berguedà, el Ripollès, la Garrotxa, Osona, el Bages, el Moianès, l’Anoia, la Selva, el Vallès Occidental i Oriental, el Baix Llobregat, l’Alt Penedès, la Conca de Barberà i l’Alt Camp.

A la tarda, a partir de les 18h, les pluges es concentraran a les Terres de l’Ebre.

Davant d’aquesta situació de risc, Protecció Civil recomana molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure.

Avisa que cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, i no travessar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia