Salut

Metges de Catalunya alerta que no arriben els reforços a les zones turístiques

El sindicat Metges de Catalunya ha denunciat aquest divendres que els centres sanitaris de les zones turístiques no tenen reforços de personal aquest estiu, malgrat l’increment de visitants i que el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, assegurés que s’anava a contractar personal.

El secretari general del sindicat, Xavier Lleonart, ha dit que l’anunci del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que es destinarien 9,2 milions d’euros a la contractació del personal necessari a l’estiu, “no es pot fiscalitzar perquè no hi ha documentació oficial” sobre aquest tema. “Ningú no sap d’on surt aquesta quantitat de diners, si és una partida contemplada dins del pressupost ordinari o si és extraordinària, i no es pot fiscalitzar aquesta promesa perquè no s’ha publicat enlloc ni existeix documentació oficial de l’administració”, ha precisat.

“Les substitucions no es cobreixen i les han d’assumir els professionals que queden treballant”, ha assegurat Lleonart.

La directora del Servei Català de la Salut (CatSalut), Gemma Craywinckel, va assegurar que aquest estiu es mantindria l’activitat en tots els centres d’atenció primària, així com entre un 85 % i un 95 % de l’activitat assistencial.

En opinió de Lleonart, malgrat això, el que ha fet l’administració és que “se centrifuga la responsabilitat als propis centres” i es deixa a les seves mans l’adequació dels horaris dels facultatius.

Lleonart ha considerat que els anuncis del conseller i la directora del CatSalut són això, anuncis, per “no generar alarma” entre la població, més que alguna cosa que es pugui realment complir.

“Si no poden trobar personal per cobrir places fixes, com trobaran a algú per cobrir un consultori en una zona rural durant dos mesos?”, s’ha preguntat.

Un exemple d’això són els consultoris rurals dels pobles agregats de Tàrrega (Urgell), una població situada a 50 quilòmetres de Lleida capital, que no tindran servei mèdic aquest mes d’agost, quan habitualment compten amb la presència d’un facultatiu cada dues setmanes amb visita programada, segons ha sabut EFE.

Al mateix temps, els usuaris de l’atenció primària pública a Catalunya tenen cada vegada més dificultats a accedir al seu metge de capçalera, en tenir “filtres i traves per fer-ho en persona o per telèfon”, ha considerat.

“A través de l’aplicació de la meva salut tampoc és fàcil per a moltes persones majors i la resposta dels metges no és immediata”, ha explicat el dirigent del sindicat mèdic, que ha qualificat el periple que han de fer els usuaris com una “carrera d’obstacles” per accedir al seu metge del sistema públic de salut català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA