Societat

Un detingut pel robatori de cable que ha interromput la línia d’alta velocitat entre Madrid i Figueres

Els Mossos han localitzat un jove de 19 anys a la zona de vies de Santa Oliva amb part del material sostret

Els Mossos d’Esquadra han detingut en el terme de Santa Oliva (Baix Penedès) un jove de 19 anys relacionat amb el robatori de cable aquesta matinada que ha provocat la interrupció de la línia d’alta velocitat entre Madrid i Figueres-Vilafant.

Segons ha informat a Efe un portaveu dels Mossos, el detingut ha estat sorprès en una zona de vies del terme de Santa Oliva i s’ha resistit a la detenció.

El jove està acusat de delictes de robatori amb força, estralls i resistència i desobediència als agents de l’autoritat.

Els Mossos han recuperat part del material robat en la línia d’alta velocitat i mantenen oberta la investigació per si el detingut hagués actuat amb altres persones.

El robatori d’uns 600 metres de cable de fibra òptica i de senyalització entre l’Arboç (Baix Penedès) i La Pobla de Montornès (Tarragonès), ha originat la suspensió de la circulació en la línia d’alta velocitat Madrid-Barcelona-Figueres, ha informat el gestor d’infraestructures Adif.

El robatori d’aquest material, un fet qualificat d’“acte vandàlic” per Adif, genera des de primeres hores del matí d’aquest dilluns greus afectacions en els sistemes de senyalització, comunicacions i protecció en la línia d’alta velocitat.

Adif ha comunicat a les empreses operadores, Renfe Viatgers i Ouigo, la suspensió del trànsit ferroviari entre les estacions de Camp de Tarragona i Figueres-Vilafant. Al seu torn, les operadores han traslladat a Adif la supressió del servei en tota la Línia d’Alta Velocitat.

Sobre les 02.30 d’aquest dilluns s’han detectat afectacions en les comunicacions, senyalització, sistemes de telecomandament d’energia, detectors de caigudes d’objectes i altres dispositius de seguretat entre L’Arboç i Figueres-Vilafant.

Tècnics d’Adif s’han desplaçat fins a diferents punts del trajecte i han detectat diversos talls de cable de fibra òptica a les dues vies, en un tram d’uns 200 metres a l’entorn del punt quilomètric 545, entre l’Arboç i La Pobla de Montornès, a la província de Tarragona.

En total, segons les primeres estimacions, s’haurien sostret uns 600 metres de cable de fibra òptica i de senyalització, la qual cosa Adif ha posat en coneixement dels Mossos d’Esquadra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona