Salut

organització mundial de la salut

L’OMS diu que el brot de verola del mico es deu al contagi estret entre persones

L’Organització considera la malaltia com una emergència sanitària internacional amb el mateix nivell d’alerta que es va atribuir a la Covid-19

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha emfatitzat aquest dimarts que el brot de verola del mico i el contagi d’aquesta malaltia s’està produint entre persones per un contacte molt pròxim, i no per una transmissió d’animals a humans.

“La verola del mico és present en diversos animals i és més comú en els rosegadors. L’única raó per la qual se’n diu així és perquè va ser identificada en un grup de micos en un zoològic a Dinamarca”, ha comentat sobre aquest tema la portaveu de l’OMS, Margaret Harris.

Harris ha agregat que l’opinió pública “ha d’entendre clarament que la transmissió que estem veient és d’humà a humà, és una transmissió per contacte pròxim i la preocupació ha de centrar-se en el que podem fer per a protegir-nos i per a protegir als altres”.

Harris ha dit que la por no ha de provocar atacs contra animals, en referència a casos d’enverinaments de micos registrats al Brasil.

El virus té el potencial de saltar d’un animal a un humà, però “això no és el que estem veient ara, el risc de transmissió és a partir d’un altre humà i això es pot parar si la gent que té símptomes busca atenció mèdica i pren precaucions per a no contagiar”.

L’OMS està en el procés de determinar un nom neutral per a aquesta malaltia i així evitar que s’estigmatitzi un grup d’animals o d’humans.

La verola del mico ha estat declarada per l’OMS com una emergència sanitària internacional, que implica el mateix nivell d’alerta que es va atribuir a la Covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia