Administracions

Tancada la piscina coberta de Santa Coloma de Farners

L’Ajuntament afirma que és “unilateral i injustificat” i confia a reobrir les instal·lacions el més aviat possible

La concessionària Sport Assistance 2000 ha presentat concurs de creditors

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners va lamentar ahir que Sport Assistance 2000 tanqués de manera “unilateral, injustificada i sense el consentiment del consistori” les instal·lacions de la piscina coberta. La concessionària del servei, en concurs de creditors, va manifestar al govern local la voluntat de deixar de prestar el servei, tancar les instal·lacions i acomiadar amb codi de subrogació tots els treballadors. El dia abans, s’havia produït una reunió entre representants de l’Ajuntament i de l’empresa, en què els segons van informar de les seves pretensions. El mateix dilluns es va dictar un decret d’alcaldia recordant l’obligació a l’empresa, malgrat el concurs de creditors, de continuar prestant el servei fins que no es completés l’expedient de resolució de contracte per part de l’Ajuntament.

En un comunicat, ahir, l’Ajuntament va detallar que, el 21 de juliol, Sport Assistance 2000 SL va presentar una declaració de concurs voluntari per insolvència al jutjat mercantil número 4 de Barcelona i, quatre dies després, el jutjat va declarar l’empresa en concurs voluntari en fase de liquidació. Fins l’1 de setembre, l’Ajuntament no es podrà personar al concurs per conèixer en detall tot l’expedient, ja que aquest mes és inhàbil.

Durant els anys d’explotació de la instal·lació, no s’ha arribat a superar mai els 2.000 abonats. Aquesta era la xifra inicialment plantejada per l’empresa per fer viable l’explotació, en la seva oferta presentada en el concurs. El valor màxim ha estat de poc més de 1.900 abonats, tot i que la mitjana és molt inferior –1.740 abonats el desembre del 2019– i, amb la pandèmia, va baixar a 840 i a 926 usuaris el 2020 i el 2021, respectivament. El ple va aprovar una compensació de 89.236 euros per restablir l’equilibri econòmic, però, el novembre de l’any passat, la concessionària va fer una petició formal de resolució de contracte de mutu acord.

Després de diferents anàlisis i informes jurídics i econòmics de l’Ajuntament, a inicis de juliol del 2022 es va comunicar verbalment la desestimació de la petició i, sense esperar la resposta formal del ple, l’empresa va presentar un preconcurs de creditors. L’Ajuntament va iniciar, al cap d’uns dies, l’expedient per la intervenció de la concessió, tal com es demanava.

El desembre del 2007 es va adjudicar el contracte de concessió per 40 anys d’obra pública i gestió de la piscina coberta i serveis complementaris municipals a l’empresa Sport Assistance 2000 SL. El cost de l’obra es va finançar amb una aportació de l’Ajuntament de 3,3 milions d’euros i la resta, 3,5 milions, va anar a càrrec de l’empresa, que va formalitzar un préstec mancomunat.

Les instal·lacions, amb dues piscines cobertes, gimnàs, vestidors i serveis complementaris, van entrar en funcionament el setembre del 2010. L’abril del 2013 la societat es va declarar en concurs de creditors i, un any més tard, es va aprovar un conveni per resoldre’l amb una quitança per als creditors i l’execució d’una part de l’aval de l’Ajuntament.

El juliol del 2014, però, Sport Assistance 2000 SL va refinançar un capital de 3,5 milions d’euros, amb un aval de l’Ajuntament de fins a 790.000 euros. I, al final d’aquell any, el ple va aprovar un conveni de col·laboració amb la concessionària per al foment de la pràctica de l’esport escolar, en persones grans i en situació d’atur, amb unes aportacions de 414.150 euros, Res, però, ha pogut evitar la situació actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia