Societat

L’Ajuntament de Girona vol instal·lar càmeres de videovigilància als contenidors

L’alcaldessa admet que la campanya de multes “no ha estat efectiva” i critica que “aquest incivisme greu” persisteixi

L’Ajuntament de Girona vol instal·lar càmeres de videovigilància al costat dels contenidors per atrapar els qui llencen les bosses d’escombraries a fora o bé hi abandonen mobles vells i altres voluminosos. Es preveuen instal·lar més de 30 caixes i suports a diferents illes de contenidors de la ciutat (allà on s’ha detectat que el problema és recurrent) i posar-hi càmeres a l’interior de manera rotativa. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, diu que estudien comprar aparells que començaran a gravar just quan detectin que algú deixa les escombraries al carrer. Madrenas admet que la campanya de multes que es va fer “no ha estat efectiva” i critica que “aquest incivisme greu” persisteixi, tot i que ja s’han posat prop de 200 sancions.

Marta Madrenas critica que veure deixalles així dona “mala sensació i percepció de ciutat poc cuidada”. I que tot i que cada nit els escombriaires se les emporten, l’endemà al matí, al cap de poques hores, en alguns llocs ja hi tornen a haver deixalles i altres residus davant els contenidors.

Durant l’últim any i mig, Girona ha interposat 189 multes per llançar escombraries fora dels contenidors.

Per dissuadir els incívics, l’Ajuntament vol instal·lar càmeres de videovigilància al costat de les illes de contenidors. La intenció és muntar més de 30 caixes i suports a diferents punts de la ciutat.

L’alcaldessa explica que aquest és un dels projectes que entra dins el pla ’Girona, ciutat intel·ligent’. Un paquet de més de 50 accions que suma més de 3 milions d’euros d’inversió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia