Societat

Badalona comptarà amb un punt lila nocturn durant la Festa Major d’agost

Badalona (Barcelonès) comptarà durant la seva Festa Major d’agost amb un servei nocturn de punt lila -o violeta- per prevenir l’assetjament, l’abús i les agressions sexuals, masclistes i LGBTIfòbiques en espais públics.

El punt lila s’instal·larà en el passeig de la Rambla, pràcticament davant de la platja dels Pescadors, serà localitzable tenint com a punt de referència l’estàtua a Roca i Pi i estarà operatiu durant les dues nits de concerts de la Festa Major de Badalona.

L’horari de servei del punt lila serà el diumenge 14 d’agost de 21:30 hores a 04:30 hores i el dilluns 15 de 22 a 5 hores.

La segona tinent d’alcaldia i regidor d’educació, feminismes i LGTBIQ i Agenda 2030, Aïda Llauradó, ha destacat aquest dimecres que el punt lila pretén “donar major seguretat i tranquil·litat a totes les persones que estiguin a la festa”.

“Tothom té dret a sortir i gaudir de l’oci nocturn sense haver de sofrir cap tipus d’abús ni assetjament”, ha destacat Llauradó.

La regidor també ha detallat que s’està preparant “un protocol contra l’assetjament a l’espai públic”, en el qual es vol involucrar als locals d’oci nocturn.

“En cas que hi hagi qualsevol tipus d’agressió, el protocol establirà una sèrie d’actuacions programades per garantir l’acompanyament i la seguretat de les víctimes”, ha destacat la tinent d’alcaldia



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia